Κλουκίνας - Λάππας: Εκτιμήσεις από Beta για IPO

Στα 9 ευρώ τοποθετεί η Beta Χρηματιστηριακή τη ”δίκαιη τιμή” της Κλουκίνας – Λάππας, ενώ, σε σχετικό της report αναφορικά με τη δημόσια εγγραφή της εταιρίας καταλήγει στο συμπέρασμα πως η αποτίμηση της έκδοσης είναι λογική.

Κλουκίνας - Λάππας: Εκτιμήσεις από Beta για IPO
Στα 9 ευρώ τοποθετεί η Beta Χρηματιστηριακή τη ”δίκαιη τιμή” της Κλουκίνας – Λάππας, ενώ σε σχετικό της report αναφορικά με τη δημόσια εγγραφή της εταιρίας καταλήγει στο συμπέρασμα πως η αποτίμηση της έκδοσης είναι λογική.

Σημειώνεται πως η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των μετοχών της Κλουκίνας - Λάππας στην Παράλληλη Αγορά του Χ.Α. ξεκινάει σήμερα (21 Ιανουαρίου 2004).

Επίσης, η Beta συμπληρώνει πως δεν έχει αμφιβολίες όσον αφορά στην κάλυψη της έκδοσης για το ποσό των 11 εκατ. ευρώ, δεδομένου και του ενδιαφέροντος του επενδυτικού κοινού για εταιρίες μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης με λογικές αποτιμήσεις.

Μεταξύ άλλων, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως, δεδομένης της διπλής δραστηριότητας της εταιρίας (ιδιωτικές κατασκευές - ακίνητα και εμπόριο βρεφικών ειδών μέσω της Mothercare), εκπόνησε γρήγορη αποτίμηση sum-of-the- parts, που αποτιμά το κατασκευαστικό μέρος στα 24 εκατ. ευρώ και την κατά 80% συμμετοχή στην εμπορική δραστηριότητα στα 29 εκατ. ευρώ, ενώ συμπεριλαμβάνονται και υπεραξίες ακινήτων της τάξεως των 9 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v