Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πράσινο φως για την εισαγωγή της Διολκός ΕΕΧ

Το ενημερωτικό δελτίο της Διολκός Επενδυτική για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή των μετοχών στην Κύρια Αγορά ενέκρινε στη σημερινή συνεδρίασή του το δ.σ. του ΧΑ.

ΧΑ: Πράσινο φως για την εισαγωγή της Διολκός ΕΕΧ
Το ενημερωτικό δελτίο της Διολκός Επενδυτική για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή των μετοχών στην Κύρια Αγορά ενέκρινε στη σημερινή συνεδρίασή του το δ.σ. του ΧΑ.

Η Διολκός ΕΕΧ θα διαθέσει 700.000 κοινές ονομαστικές μετοχές με δημόσια εγγραφή.

Επίσης, το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε κατά την σημερινή συνεδρίασή του τα ενημερωτικά δελτία των κάτωθι εισηγμένων εταιριών:

* ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ του στρατηγικού επενδυτή SOCIETE GENERALE S.A.

Ειδικότερα, η Γενική Τράπεζα προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 14.857.143 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και τιμή διάθεσης 6 ευρώ.

* FITCO ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω της αναδοχής του κλάδου ράβδων και σωλήνων ορειχάλκου από την εταιρία ΧΑΛΚΟΡ.

Η Fitco προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 4.600.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας ΕΥΡΩ 1,11 υπέρ της εταιρίας ΧΑΛΚΟΡ.

Οι μέτοχοι της εταιρίας Fitco θα διατηρήσουν τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν (5.750.000 κοινές ονομαστικές μετοχές) με νέα ονομαστική αξία 1,11 ευρώ.

Επίσης, το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση:

* την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 14.857.143 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της ”ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ”

* την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 6.000.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΓΙΟΥΡΟΜΠΡΟΚΕΡΣ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΕ” στην Παράλληλη Αγορά.

* την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 246.650 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”QUALITY & RELIABILITY A.E.” που προέκυψαν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών Β΄ Σειράς (stock option plan) από τα μέλη του Δ.Σ. και τους εργαζομένους της μητρικής και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών.

* την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση 2.250 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.” που προέκυψαν από μετατροπή ισαρίθμων ομολογιών.

* την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 5.426.303 νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.” που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών.



Επίσης το Δ.Σ. του Χ.Α. ενημερώθηκε για το πληροφοριακό σημείωμα της εταιρίας ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.Ε.” για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας ”ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ’ΑΡΙΣΤΑ’ Α.Ε.”.

Τέλος το Δ.Σ. του Χ.Α. καθόρισε την 29/3/2004 ως ημερομηνία έναρξης ειδικής διαπραγμάτευσης επί των κοινών μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ΑΣΤΡΑ ΑΕΕΧ με Ειδικό Διαπραγματευτή την Ωμέγα Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v