Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: «Φρένο» στο Q1, λόγω κινητής – Έκτακτα κέρδη

«Φρένο» στα αποτελέσματα του ΟΤΕ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2009 φαίνεται να βάζει η εγχώρια δραστηριότητα της κινητής τηλεφωνίας, καθώς ακολούθησε επιθετική τιμολόγηση προϊόντων στο χώρο της προπληρωμένης ομιλίας.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
ΟΤΕ: «Φρένο» στο Q1, λόγω κινητής – Έκτακτα κέρδη
«Φρένο» στα αποτελέσματα του ΟΤΕ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2009 φαίνεται να βάζει η εγχώρια δραστηριότητα της κινητής τηλεφωνίας, καθώς ο Οργανισμός ακολούθησε την επιθετική τιμολόγηση προϊόντων που ξεκίνησε από τον ανταγωνισμό (Wind) στο χώρο της προπληρωμένης ομιλίας.

Αυτή είναι η εκτίμηση της Piraeus Securities, η οποία μάλιστα συμπληρώνει ότι «η επίπτωση στην εγχώρια αγορά κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσε να είναι εντονότερη στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου. Πάντως, θετικό είναι ότι η προβολή τέτοιων προϊόντων έχει σταματήσει».

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Piraeus Securities εκτιμά ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2009 ο κύκλος εργασιών του ΟΤΕ θα σημειώσει πτώση 2,4% (στο 1,5 δις), τα επαναλαμβανόμενα EBITDA θα υποχωρήσουν κατά 5,5% (στα 544 εκατ.), ενώ τα καθαρά κέρδη θα αυξηθούν από τα 141,1 στα 273,6 εκατ. ευρώ, λόγω και της ύπαρξης ενός θετικού έκτακτου αποτελέσματος (αντιστροφή πρόβλεψης) 200 εκατ. ευρώ.

Ο ελληνικός οίκος προβλέπει για το σύνολο του 2009 μικρή πτώση εσόδων (από τα 6,4 στα 6,24 δις) και άνοδο καθαρών κερδών από τα 602 στα 644 εκατ. ευρώ.

Για τη μετοχή του Οργανισμού προτείνει «Outperform» με τιμή-στόχο το 15,6 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v