Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον για ΕΛΤΕΧ - Άκτωρα, λένε 4 ΑΧΕ

Στο επίκεντρο εκτιμά η Marfin Analysis πως θα βρεθούν στη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές των εταιριών Ελληνική Τεχνοδομική και Άκτωρ λόγω απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ωστόσο δεν είναι τελική.

Ενδιαφέρον για ΕΛΤΕΧ -  Άκτωρα, λένε 4 ΑΧΕ
Στο επίκεντρο εκτιμά η Marfin Analysis πως θα βρεθούν στη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές των εταιριών Ελληνική Τεχνοδομική και Άκτωρ.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η χρηματιστηριακή, το προαναφερθέν οφείλεται σε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ωστόσο δεν είναι τελική.

Εξάλλου, όπως τονίζει στο πρωινό της report η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, o Άκτωρας μπορεί τώρα να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης του έργου στην Εγνατία Οδό αξίας 145 εκατ. ευρώ.

Η ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει επίσης πως η μετοχή του Άκτωρα έχει υποχωρήσει 13,4% από την αρχή του έτους, ενώ αυτή της Ελληνικής Τεχνοδομικής κατά 26,8%.

Επομένως, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή, το υπάρχον discount της ΕΛΤΕΧ ανέρχεται στο 64%, αναφορικά με την αγοραία κεφαλαιοποίηση των εισηγμένων θυγατρικών της, καθώς και την εκτιμώμενη δίκαια αξία των μη εισηγμένων συμμετοχών της.

Ακόμα και αν υποθέσουμε πως η αξία των μη εισηγμένων συμμετοχών της ΕΛΤΕΧ είναι μηδενική, τονίζει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ (δηλαδή καμία αξία για τις εταιρίες Αττική Οδός και Καζίνο Αθηνών), η εταιρία συνεχίζει να διαπραγματεύεται με discount 17% σε σχέση με την αγοραία κεφαλαιοποίηση των Άκτωρ, Reds και Εθνικής Ακίνητων, με καθαρή ταμειακή θέση ύψους 52 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει σχετικά με τον Άκτωρα στο πρωινό της σχόλιο πως οι θετικές εξελίξεις αναμένεται να διασκεδάσουν τις ανησυχίες των επενδυτών ως προς τη δυνατότητα της εταιρίας για επιτυχή συμμετοχή σε διαγωνισμούς.

Επίσης, θετική χαρακτηρίζει η Eurobank Securities την εξέλιξη για την κοινοπραξία Άκτωρα-Παντεχνικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v