Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαίσιο: Μειώνει την τιμή-στόχο η Κύκλος

Η Κύκλος Χρηματιστηριακή σε νέα της ανάλυση για τη μετοχή της Πλαίσιο αλλάζει τη σύστασή της σε "accumulate" (ενίσχυση αγοράς) από "buy" και μειώνει την τιμή-στόχο στα 5,86 ευρώ από από 7,94 ευρώ.

Πλαίσιο: Μειώνει την τιμή-στόχο η Κύκλος
Η Κύκλος Χρηματιστηριακή σε νέα της ανάλυση για τη μετοχή της Πλαίσιο αλλάζει τη σύστασή της σε "accumulate" (ενίσχυση αγοράς) από "buy" και μειώνει την τιμή-στόχο στα 5,86 ευρώ από από 7,94 ευρώ προηγούμενα (ημ. προηγ. ανάλυσης 22/10/08), με βάση επενδυτικό ορίζοντα 24 μηνών, δηλαδή 12% πάνω από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής στο Χ.Α.

Στην ανάλυση εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση αναμένεται να πλήξει τα μεγέθη της εταιρίας κατά το 2009, καθώς καταναλωτές και εταιρίες περικόπτουν δαπάνες σε τεχνολογία και είδη γραφείου, ενώ επίσης οι περσινοί βανδαλισμοί στο κέντρο της Αθήνας επηρεάζουν αρνητικά τις πωλήσεις της καθώς οδήγησαν σε καταστροφή του σημαντικότερου καταστήματος της εταιρίας (Στουρνάρη), με αποτέλεσμα επιπλέον 5% μείωση πωλήσεων.
 
Όμως η επαναλειτουργία του καταστήματός της και η ανάκαμψη της ζήτησης σε προϊόντα τεχνολογίας και γραφείου θα οδηγήσει σε ισχυρή ανάπτυξη πωλήσεων από το δεύτερο τρίμηνο του 2010.

Οι πωλήσεις της εταιρίας κατά το 2009 αναμένει να μειωθούν κατα 11%, σε 367 εκατ. ευρώ (459 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη ανάλυση και 412 εκατ. ευρώ το 2008), και τα κέρδη μετά φόρων σε 0,46 εκατ. ευρώ (από 9 εκατ. στην προηγούμενη ανάλυση και 4,26 εκατ. το προηγούμενο έτος). Κατά το 2010 αναμένουμε αύξηση πωλήσεων κατά 15% και κερδών μετά φόρων κατά 537%.

Η αξιολόγηση έγινε με συνδυασμό μεθόδου DCF (70% βαρύτητα) και συγκριτικής αποτίμησης(30% βαρύτητα), όπως και η προηγούμενη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v