ΕΤΕ: Θετική υποδοχή του Q1 από τους αναλυτές

Σε βελτίωση των εκτιμήσεων και σε νέες, υψηλότερες τιμές-στόχους προχωρούν ξένοι και εγχώριοι αναλυτές μετά τα κέρδη που ανακοίνωσε η Εθνική για το πρώτο τρίμηνο. Καταλύτης τα καθαρά έσοδα από τόκους.

ΕΤΕ: Θετική υποδοχή του Q1 από τους αναλυτές
Σε βελτίωση των εκτιμήσεων και σε νέες, υψηλότερες τιμές-στόχους προχωρούν ξένοι και εγχώριοι αναλυτές μετά τα κέρδη που ανακοίνωσε η Εθνική για το πρώτο τρίμηνο . Καταλύτης τα καθαρά έσοδα από τόκους. 

H Citi σε έκθεσή της ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 25 από 24 ευρώ, διατηρώντας σύσταση "buy", ενώ προχωρά και σε βελτίωση των προβλέψεων για τα μεγέθη της τράπεζας. 

Ειδικότερα, τονίζει ότι καταλύτη για την καλή απόδοση της ΕΤΕ στο α΄ τρίμηνο αποτέλεσαν τα καθαρά έσοδα από τόκους αλλά και η ανθεκτικότητα των περιθωρίων. Παράλληλα, προχωρά σε αύξηση των προβλέψεων για τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας κατά 5% για το 2009 και σε ποσοστό 7% για το 2010, επαναλαμβάνοντας ότι η μετοχή της Εθνικής παραμένει μία από τις κορυφαίες επιλογές της τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πανευρωπαϊκή βάση.   

****
Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, στα 23,5 ευρώ από 22 ευρώ δίνει η Credit Suisse, σε έκθεσή της όπου τονίζει ότι τα αποτελέσματα τριμήνου είναι ισχυρά, χωρίς ωστόσο να προχωρά σε μεταβολές στις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη 2009 της τράπεζας.

Η νέα τιμή-στόχος έχει να κάνει με τη μείωση στο κόστος κεφαλαίου, στο 11% από 11,5%. Ωστόσο, όπως σημειώνει, περιμένει βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης της Εθνικής στα επόμενα τρίμηνα.

***

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τον τίτλο της ΕΤΕ προχωρά και η Merrill Lynch, στα 19 ευρώ, διατηρώντας "neutral" και τονίζοντας ότι η Εθνική παραμένει η κορυφαία της επιλογή από τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.
 
Η Εθνική εμφάνισε τα καλύτερα μεγέθη τριμήνου μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, υπογραμμίζει, προσθέτοντας πως τα καλύτερα των εκτιμήσεων καθαρά έσοδα από τόκους και τα υψηλά περιθώρια που διατήρησε οφείλονται σε συνδυασμό λιγότερο επιθετικής τιμολόγησης στις καταθέσεις, στις χορηγήσεις σταθερού επιτοκίου στην Τουρκία και σε επιτυχημένες επενδύσεις της υπερβάλλουσας ρευστότητας.

***
Αμετάβλητη σύσταση "neutral" και τιμή-στόχο στα 17,2 ευρώ δίνει η UBS, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα τριμήνου ήταν εντυπωσιακά και τα καθαρά έσοδα από τόκους "συνεχίζουν να αψηφούν τη βαρύτητα".

***
Σε αναβάθμιση της σύστασης για την Εθνική Τράπεζα σε "overweight" από "equalweight" προχώρησε η Euroxx Sec. με έκθεσή της στις 29/5, θέτοντας την τιμή-στόχο στα 23,90 ευρώ, από under review προηγουμένως.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει μεταξύ άλλων πως τα καθαρά κέρδη που ανακοίνωσε η Εθνική για το πρώτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν σε επίπεδο περίπου 20% υψηλότερα των εκτιμήσεών της, κυρίως λόγω των απροσδόκητα υψηλότερων καθαρών εσόδων από τόκους.

Επισημαίνει παράλληλα πως δεδομένων των τρεχουσών τάσεων και των προοπτικών θεωρεί πως η Εθνική είναι ένα σχετικά ασφαλές στοίχημα στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο και ότι διαπραγματεύεται με ελκυστικούς πολλαπλασιαστές και με αδικαιολόγητο σημαντικό discount έναντι των υπόλοιπων εγχώριων τραπεζών.

***

Νέα τιμή-στόχο στα 22,5 ευρώ από 20 ευρώ για τη μετοχή της ΕΤΕ δίνει η Proton σε έκθεσή της όπου διατηρεί "outperform".

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι τα αποτελέσματα της Εθνικής ήταν ισχυρά, παρά το μη ευνοϊκό περιβάλλον. Ως εκ τούτου, προχωρά σε αύξηση των εκτιμήσεων για τα καθαρά κέρδη της τράπεζας στο σύνολο της χρήσης, στα 1,17 δισ. ευρώ από 1,05 δισ. ευρώ.

Ακόμη, τονίζει ότι  τα αποτελέσματα Q1 επιβαβαίωσαν ότι η ηγετική θέση της ΕΤΕ στην Ελλάδα θα της επιτρέψει να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό τόσο σε αύξηση των εσόδων όσο και σε διεύρυνση των spread χορηγήσεων. Στην Τουρκία, η διαμόρφωση μη εξυπηρετούμενων δανείων παραμένει ελεγχόμενη τη στιγμή που ο τραπεζικός κλάδος ενισχύεται από την ισχυρή υποχώρηση των επιτοκίων.  

***

Τα ισχυρά έσοδα από τόκους αποτέλεσαν τον καταλύτη για τα κέρδη της Εθνικής Τράπεζας, που υπερέβησαν τις προβλέψεις της, σημειώνει η Marfin Analysis, σημειώνοντας ότι θα προχωρήσει σε αναθεώρηση της τιμής-στόχου σε υψηλότερα επίπεδα και σε βελτίωση των εκτιμήσεων για τα καθαρά κέρδη της τράπεζας.

***
Σύμφωνα με την Alpha Finance, τα αποτελέσματα της ΕΤΕ ήταν ισχυρά λόγω υψηλότερων του αναμενομένου καθαρών εσόδων από τόκους και των εσόδων από συναλλαγές. Η χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση "outperform".

****
Τα μεγέθη της Εθνικής στο Q1 δείχνουν την ικανότητα του ομίλου για διατηρήσιμα κέρδη εν μέσω επιδεινούμενου περιβάλλοντος, τονίζει η HSBC, αποδίδοντας την ισχυρή απόδοση της ΕΤΕ στα ισχυρά καθαρά έσοδα από τόκους και στον επιτυχημένο περιορισμό του κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v