D. Bank: Πώς σχολιάζει το Q1 των MPB-Κύπρου

Μικτή υποδοχή στα αποτελέσματα της Marfin Popular Bank και της Τράπεζας Κύπρου επιφύλαξαν οι αναλυτές της Deutsche Bank σε διαφορετικά reports, με ημερομηνία 29/5.

D. Bank: Πώς σχολιάζει το Q1 των MPB-Κύπρου
Μικτή υποδοχή στα αποτελέσματα της Marfin Popular Bank και της Τράπεζας Κύπρου επιφύλαξαν οι αναλυτές της Deutsche Bank σε διαφορετικά reports, με ημερομηνία 29/5, ενώ η Citi διατηρεί τη σύσταση "buy" για τη Marfin Popular Bank.  

Τη σύσταση "hold" και την τιμή-στόχο των 2,3 ευρώ ανά μετοχή διατηρεί η Deutsche Bank για τη Marfin Popular Bank σε έκθεση-σχόλιο των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, με ημερομηνία 29 Μαΐου.

Ο οίκος είναι επικριτικός για τα καθαρά έσοδα από τόκους, για την πτώση κατά 29% στην οποία αποδίδει ευθύνες στη συρρίκνωση των καταθετικών spreads - ειδικά στην Ελλάδα. Η Deutsche Bank επισημαίνει ακόμη τον λόγο μη εξυπηρετούμενων δανείων που έφτασε το 5,1% από 4,3% στο τελευταίο τρίμηνο του 2008.

Συνολικά, η κερδοφορία της τράπεζας εξέπληξε θετικά τον οίκο (κέρδη 40 εκατ. ευρώ έναντι του αναμενόμενου ποσού των 25 εκατ. ευρώ), γεγονός που οι αναλυτές της Deutsche Bank αποδίδουν στα υψηλότερα κέρδη από συναλλαγές.

Σχετικά ισχυρά χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου σε ξεχωριστή έκθεση της Deutsche Bank με ημερομηνία επίσης 29 Μαΐου.

Όπως επισημαίνεται, ωστόσο, τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν πιο αδύναμα από όσο αναμενόταν και η ποιότητα ενεργητικού συρρικνώθηκε αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις. Η τιμή-στόχος για την Τράπεζα Κύπρου παραμένει στα 3,7 ευρώ και η σύσταση είναι "hold".

Στις υψηλές συναλλαγές αποδίδει και η Citi τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη που ανακοίνωσε η MPB σε έκθεσή της με ημερομηνία 29 Μαΐου

Ο οίκος προχωρά σε καθοδική αναπροσαρμογή των εκτιμήσεών του για τα κέρδη ανά μετοχή του 2009 κατά 18% και ταυτόχρονα σε ανοδική κατά 9% για αυτά του 2010, λόγω χαμηλότερων ζημιών από δάνεια, ενώ διατηρεί την τιμή-στόχο στα 2,55 ευρώ και τη σύσταση "buy".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v