Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Top picks οι ΕΧΑΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ και Σιδενόρ

Οι μετοχές των ΕΧΑΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ και Σιδενόρ συγκαταλέγονται στα top picks της HSBC μεταξύ των ευρωπαϊκών εταιριών μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης για το δ΄ τρίμηνο του 2009 και το α΄ τρίμηνο του 2010.

HSBC: Top picks οι ΕΧΑΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ και Σιδενόρ
Οι μετοχές των ΕΧΑΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ και Σιδενόρ συγκαταλέγονται στα top picks της HSBC μεταξύ των ευρωπαϊκών εταιριών μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης (European Small/Mid Caps) για το δ΄ τρίμηνο του 2009 και το α΄ τρίμηνο του 2010.

Οπως εκτιμά η χρηματιστηριακή σε έκθεσή της με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου, οι μετοχές των ευρωπαικών εταιριών της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης θα συνεχίσουν να υπεραποδίδουν.

Για τη ΓΕΚ η HSBC επισημαίνει πω η άδεια για δύο ακόμη θερμικά εργοστάσια που η ΓΕΚ αναμένει να λάβει έως το τέλος του έτους και το θετικό αποτέλεσμα στους συνεχιζόμενους διαγωνισμούς για δύο μεγάλα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα στην Ελλάδα είναι οι «καταλύτες» για την εταιρία, αναφέρεται. Η τιμή στόχος είναι στα 9,7 ευρώ και η σύσταση “overweight”.

Καλό τρόπο για να μετάσχει κάποιος επενδυτής στο rebound του ελληνικού χρηματιστηρίου χαρακτηρίζει την ΕΧΑΕ η HSBC, προσθέτοντας ότι οι μέσες εκτιμήσεις της κάνουν λόγο για μέσο ημερήσιο τζίρο 195 εκατ. ευρώ στο 2009 (πτώση 38%) και 250 εκατ. ευρώ το 2010 (αύξηση 28%). Η τιμή στόχος έχει τεθεί στα 11,2 ευρώ και η σύσταση σε overweight.

«Καλύτερες μέρες» για τους παραγωγούς ατσαλιού σημαίνει το τέλος του ξεστοκαρίσματος αποθεμάτων προβλέπει η HSBC, η οποία χαρακτηρίζει την Σιδενόρ "turnaround story" σε ό,τι αφορά τα κέρδη. Η σύσταση είναι επίσης overweight και η τιμή στόχος στα 6,9 ευρώ.

Σχολιάζοντας το ευρύτερο περιβάλλον στην Ελλάδα, η HSBC επισημαίνει ότι το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 1,2% το 2009 και θα αυξηθεί κατά 0,4% το 2010, ενώ η ισχυρή πλειοψηφία της νέας κυβέρνησης στη Βουλή της επιτρέπει να προωθήσει αλλαγές- κάτι το οποίο, επισημαίνει ο οίκος, προϋποθέτει πολιτική βούληση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v