Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Υψηλότερες τιμές-στόχοι για τράπεζες

Σε "buy" από "neutral" αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της Eurobank η UBS σε έκθεσή της όπου ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες. Στα 31 ευρώ ο στόχος για την Εθνική Τράπεζα.

UBS: Υψηλότερες τιμές-στόχοι για τράπεζες
Σε "buy" από "neutral" αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της Eurobank η UBS σε έκθεσή της όπου ανεβάζει τις τιμές-στόχους γενικότερα για τις ελληνικές τράπεζες.

Αναλυτικότερα, ο οίκος σε έκθεσή του (19/10) ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη Eurobank στα 16,5 από 11,4 ευρώ, τονίζοντας ότι η τράπεζα αποτελεί πλέον την κορυφαία επιλογή του από την Ελλάδα.

Στα 31 ευρώ από 26 ευρώ αναθεωρείται η τιμή-στόχος για τον τίτλο της Εθνικής Τράπεζας, για τον οποίο διατηρεί "neutral". Η UBS παραμένει "sell" για την Αγροτική Τράπεζα, με την τιμή-στόχο να αυξάνεται στο 1,5 ευρώ από 1,3 ευρώ.

Παράλληλα, ο οίκος ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Marfin Popular Bank στα 4,3 ευρώ από 3,5 ευρώ, διατηρώντας σύσταση "buy" - σύσταση που έχει και για τον τίτλο της Τράπεζας Πειραιώς, με την τιμή-στόχο να διαμορφώνεται στα 16 ευρώ από 12,8 ευρώ.

Στην έκθεση η UBS τονίζει ότι με βάση τα αποτελέσματα του β΄ τριμήνου αλλά και τις πρόσφατες τάσεις τα έσοδα των ελληνικών τραπεζών διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο σημείο τους στο α΄ τρίμηνο του 2009. Η πρόσβαση στον κοινοπρακτικό δανεισμό βελτιώνεται, οι πιέσεις στις προθεσμιακές καταθέσεις υποχωρούν και τόσο η επανατιμολόγηση των δανείων όσο και η υποχώρηση του Euribor λειτουργούν θετικά για τις τράπεζες.

Ο οίκος σημειώνει πως η βελτίωση των τιμών-στόχων σχετίζεται με τη μετακύλιση του χρονικού ορίζοντα κατά ένα έτος (στα τέλη του 2010), ενώ η αναβάθμιση της σύστασης για τη Eurobank οφείλεται στη βελτιωμένη εικόνα της ποιότητας του ενεργητικού της. 

Η UBS προχώρησε σε αναβάθμιση των προβλέψεων σε τρεις περιπτώσεις: Ειδικότερα, προχώρησε σε αύξηση των προβλέψεων τόσο για τα κέρδη ανά μετοχή 2010 της Eurobank κατά 31% όσο και για τα κέρδη ανά μετοχή 2009 της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής Τράπεζας σε ποσοστά 15% και 2% αντίστοιχα. 

Σημειώνεται ότι ο οίκος δεν καλύπτει την Alpha Bank, καθώς μετέχει ως επικεφαλής συνδιαχειριστής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που εξήγγειλε η τράπεζα. Ωστόσο, αναφέρει ότι η τιμή-στόχος που είχει θέσει για την τράπεζα στις 16 Οκτωβρίου είναι στα 13,1 ευρώ.   

Οι πολλαπλασιαστές

Οι πολλαπλασιαστές για το 2010 είναι στο 12,5 για τη Eurobank, στο 14 για τη Marfin, στο 14,9 για την Πειραιώς, στο 18,3 για την Alpha Bank, στο 14,9 για την Εθνική και στο 211,6 για την Αγροτική. Ο ελληνικός μέσος όρος, σύμφωνα με τον οίκο, θα είναι στο 15, ενώ την ίδια ώρα ο ευρωπαϊκός μέσος όρος υπολογίζεται στο 12,9.

Για το 2012 ο πολλαπλασιαστής κερδών της Eurobank εκτιμάται στο 6,9, της Marfin Popular στο 6,7, της Πειραιώς στο 7,4, της Alpha Bank στο 8,2, της Εθνικής στο 8,9 και της Αγροτικής στο 19,1. Ο μέσος ελληνικός όρος υπολογίζεται στο 7,7, ενώ ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός στο 8,1.

Τι προβλέπει για το τρίτο τρίμηνο

Για τη Eurobank η UBS προβλέπει καθαρά κέρδη 106 εκατ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο του 2009, ενώ για το 9μηνο το εκτιμώμενο ποσό είναι στα 275 εκατ. ευρώ.

Στα 369 εκατ. ευρώ θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της Εθνικής στο τρίτο τρίμηνο, ενώ στο εννεάμηνο τα κέρδη θα φτάσουν το 1,214 δισ. ευρώ. Αύξηση κερδών κατά περίπου 17% "βλέπει" ο οίκος για το τρίμηνο της Marfin Popular έως τα 59 εκατ. ευρώ. Στο εννεάμηνο τα κέρδη μετά από φόρους εκτιμώνται στα 149 εκατ. ευρώ.

Κέρδη 81 εκατ. ευρώ "βλέπει" ο οίκος για το τρίτο τρίμηνο της Πειραιώς, ενώ για το εννεάμηνο υπολογίζει το ποσό να φτάνει τα 209 εκατ. ευρώ (-52,5% έναντι του περυσινού αντίστοιχου διαστήματος). Κέρδη τριμήνου στα 21 εκατ. ευρώ και εννεαμήνου στα 92 εκατ. ευρώ προβλέπει ο οίκος για την Αγροτική Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v