Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Η έκτακτη εισφορά θα πιέσει την αγορά

Εάν η Ελλάδα επιλέξει να αντιμετωπίσει τις σοβαρές μακροοικονομικές ανισορροπίες με μέτυρα όπως η σημαντική φορολογική επιβάρυνση των εταιριών, αυτό θα ασκήσει πιέσεις στην αγορά, τονίζει η Citi.

Citi: Η έκτακτη εισφορά θα πιέσει την αγορά
Εάν η Ελλάδα επιλέξει να αντιμετωπίσει τις σοβαρές μακροοικονομικές ανισορροπίες με μέτυρα όπως η σημαντική φορολογική επιβάρυνση των εταιριών, αυτό θα ασκήσει πιέσεις στην αγορά, τονίζει η Citi σε έκθεσή της στις 16 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει, με την καθαρή κερδοφορία των εισηγμένων εταιριών να διαμορφώνεται στα 7 δισ. ευρώ το 2008, μια έκτακτη φορολογική επιβάρυνση θα πρέπει να είναι σημαντική, για να έχει αξιοσημείωτη επίπτωση στο έλλειμμα του προϋπολογισμού.

Εάν τα σχετικά σενάρια επιβεβαιωθούν και η έκτακτη επιχειρηματική φορολόγηση είναι σημαντική, θα αποτελέσει αρνητική είδηση για το ελληνικό χρηματιστήριο ενώ θα εγείρει ανησυχίες ότι η ισοσκέλιση των μελλοντικών προϋπολογισμών θα απαιτήσει νέα φορολογική επιβάρυνση. 

Σύμφωνα με τη Citi, η Ελλάδα έχει σημαντικές μακροοκονομικές ανισορροπίες, όπως το υψηλό έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, το έλλειμμα προϋπολογισμού και υψηλό χρέος, που πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα. Ωστόσο, εάν αυτό πραγματοποιηθεί μέσω μέτρων όπως η περαιτέρω φορολόγηση των επιχειρήσεων, αυτό θα πιέσει την ελληνική αγορά.    

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v