Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Fin.: Εκ νέου κάλυψη 5 τραπεζών

Την εκ νέου κάλυψη των Εθνικής, Eurobank, Πειραιώς, Marfin Popular Bank και Κύπρου γνωστοποίησε η Alpha Finance, που εκτιμά ότι Εθνική και Κύπρου προσφέρουν το καλύτερο προφίλ ρίσκου-ανταπόδοσης.

Alpha Fin.: Εκ νέου κάλυψη 5 τραπεζών
Την εκ νέου κάλυψη πέντε τραπεζών και συγκεκριμένα των Εθνικής Τράπεζας, Eurobank, Τράπεζας Πειραιώς, Marfin Popular Bank και Τράπεζας Κύπρου γνωστοποίησε η Alpha Finance με έκθεσή της στις 5/1.

Η χρηματιστηριακή θέτει σύσταση "outperform" για την Εθνική Τράπεζα (τιμή-στόχος 23,5 ευρώ ανά μετοχή) και την Τράπεζα Κύπρου (6,2 ευρώ), σημειώνοντας πως οι δύο αυτές τράπεζες προσφέρουν το καλύτερο προφίλ ρίσκου - ανταπόδοσης. 

Σχολιάζοντας εξάλλου τη σύσταση "neutral" που έχει θέσει για τη Eurobank (9,5 ευρώ), την Τράπεζα Πειραιώς (10,2 ευρώ) και τη Marfin Popular Bank (2,9 ευρώ), η Alpha Finance αναφέρει ότι υπάρχει λιγότερη ορατότητα σε ό,τι αφορά τα κέρδη τους και η απόδοση ιδίων κεφαλαίων θα παραμείνει πιεσμένη και το 2010.

Αν και οι μακροοικονομικές ανησυχίες εξακολουθούν να αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες, η χρηματιστηριακή εντοπίζει αξία στον κλάδο όσον αφορά στα θεμελιώδη μεγέθη. 

Εκτίμηση της χρηματιστηριακής είναι πως το ROE των ελληνικών τραπεζών θα βελτιωθεί σταδιακά λόγω του χαμηλότερου κόστους κινδύνου και των υψηλότερων περιθωρίων κέρδους από τόκους, τα οποία θα επιστρέψουν στα προ της κρίσης επίπεδα.

Οι ελληνικές τράπεζες κατά μέσο όρο διαπραγματεύονται σε αντίστοιχα επίπεδα με τις λογιστικές τους αξίες, το οποίο η έκθεση αποδίδει στο γεγονός πως η απώλεια της εμπιστοσύνης οδήγησε τους επενδυτές να ζητούν μεγαλύτερες αποδόσεις για να κατέχουν μετοχές ελληνικών ιδρυμάτων - που με τη σειρά του ώθησε τις τιμές χαμηλότερα.

Η Alpha Finance εκτιμά ότι τα θεμελιώδη των ιδρυμάτων είναι ισχυρά δεδομένης και της έκθεσής τους σε οικονομίες που έχουν ακόμη μεγάλα περιθώρια διείσδυσης με σημαντικά χαμηλότερο ΑΕΠ από τους μέσους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v