Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρείται πέριξ των 350 μβ το spread 10ετούς

Περαιτέρω υποχώρηση εμφανίζουν τα spreads των ελληνικών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών, μετά την ανακοίνωση έγκρισης του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας από την Κομισιόν.

Διατηρείται πέριξ των 350 μβ το spread 10ετούς
Επιστρέφει στα επίπεδα των 350 μονάδων βάσης έναντι του αντίστοιχου γερμανικού, το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, μετά την ανακοίνωση έγκρισης του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας από την Κομισιόν.

Το spread του ελληνικού τίτλου είχε υποχωρήσει έως τις 328 μονάδες βάσης, από 340 μβ πριν την ανακοίνωση. Ωστόσο, από τις 15:00 ενισχύεται εκ νέου, ενώ αυτή την ώρα διαμορφώνεται στις 352 μονάδες βάσης.  

Πτωτικά κινούνται τα spreads και σε πιο βραχυχρόνιους τίτλους, με το premium απόδοσης του 2ετούς τίτλου να υποχωρεί στις 500 μβ και του τριετούς στις 535 μβ έναντι των αντίστοιχων γερμανικών.  

Εν τω μεταξύ, υποχωρεί το ασφάλιστρο έναντι του ενδεχομένου χρεοκοπίας της Ελλάδας, το credit default swap (CDS). Το ασφάλιστρο στο 5ετές υποχωρεί στις 373 μονάδες βάσης από χθεσινά επίπεδα στις 387 μονάδες. Σημειώνεται ότι το CDS στον αντίστοιχο πορτογαλικό τίτλο έναντι του γερμανικού διαμορφώνεται στις 166 μονάδες βάσης.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v