Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση της Vidavo

Ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση της εταιρίας «Vidavo Α.Ε.», της δέκατης τρίτης κατά σειρά εταιρίας που διαπραγματεύεται στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση της Vidavo
Ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση της εταιρίας «Vidavo Α.Ε.», της δέκατης τρίτης κατά σειρά εταιρίας που διαπραγματεύεται στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

H VIDAVO ιδρύθηκε το 2002, όταν η "Νεανική Επιχειρηματικότητα" ώθησε στη μετατροπή ενός ερευνητικού ενδιαφέροντος σε επιχειρηματική ιδέα. Στην αρχή η επιχείρηση ήταν κατά βάση ερευνητική εταιρεία στο χώρο της ηλεκτρονικής υγείας, η οποία εστίαζε κυρίως σε ερευνητικά προγράμματα και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.
 
Το 2005, ξεκίνησε η προσπάθεια εμπορικής αξιοποίησης τεχνολογικών λύσεων, που είχαν πιστοποιηθεί ερευνητικά αλλά ακόμη δεν αποτελούσαν κτήμα του ευρέως κοινού. Κομβικό σημείο στην προσπάθεια αυτή αποτέλεσε η εισαγωγή του κεφαλαίου επιχειρηματικού κινδύνου της θερμοκοιτίδας THERMI και η μετατροπή της εταιρείας σε Ανώνυμη.

Σήμερα, η εταιρεία που ουσιαστικά υλοποιεί εφαρμοσμένες καινοτομικές τεχνολογικές λύσεις στην υγεία, παρουσιάζει μια ποικιλομορφία δράσεων με απόλυτη προσήλωση στον τομεακό/θεματικό χαρακτήρα τους.

Μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης που ολοκληρώθηκε προ ημερών, διατέθηκαν 86 χιλιάδες νέες μετοχές σε περιορισμένο κύκλο προσώπων, επιτυγχάνοντας διασπορά 10,00%.

Το σύνολο των μετοχών προς διαπραγμάτευση ανέρχεται σε 837.210 και η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης ορίστηκε σε €3,14, η οποία ήταν και η τιμή διάθεσης κατά την ιδιωτική τοποθέτηση. Η κεφαλαιοποίησή της εταιρίας, βάσει της τιμής αυτής διαμορφώνεται πια στα €2.7 εκατ.

Σύμβουλοι της εταιρίας «VIDAVO Α.Ε.» για την ένταξη της στην Εναλλακτική Αγορά ήταν η Guardian Trust.

Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κύριος Σπύρος Ι. Καπράλος, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την ένταξη της εταιρίας στην Εναλλακτική Αγορά, είπε μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ σημαντικό το ότι η VIDAVO έχει δεσμευθεί πως μέσω της άντλησης κεφαλαίων που πραγματοποιήθηκε με τη σημερινή της ένταξη στην ΕΝ.Α θα προχωρήσει σε ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα με έμφαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες παρακολούθησης και φροντίδας όχι μόνο των ηλικιωμένων και ευπαθών ατόμων, αλλά υγειών ανθρώπων στο πλαίσιο του καθημερινού ελέγχου των μετρήσεων του οργανισμού τους. Είμαι πεπεισμένος ότι η Vidavo είναι μια εταιρία που έχει όλες τις προοπτικές να αναπτυχθεί τόσο στην Εναλλακτική όσο και, εύχομαι, στην Οργανωμένη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στο μέλλον»

Από την πλευρά της «VIDAVO Α.Ε. », o κος Παντελής Αγγελίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, είπε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί η ανοδική πορεία και πρόοδος της εταιρίας μας, που είναι αποτέλεσμα της συνολικής προσπάθειας των στελεχών της και της προσήλωσής μας στην έρευνα και την καινοτομία, μας φέρνει στην οικογένεια της ΕΝ.Α. Αποτελεί την ανταμοιβή της επίμονης και συνεπούς πορείας μας σε μια ανεξερεύνητη ακόμα αγορά, αυτήν της ηλεκτρονικής υγείας, που έχει εξαιρετικές προοπτικές. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία υλοποιούμε με συνέπεια το επενδυτικό μας σχέδιο και τους στόχους μας και είμαστε βέβαιοι πως η ένταξη μας στην ΕΝ.Α θα ενισχύσει περαιτέρω την προσπάθειά μας αυτή.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v