Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόστιμα 72.000 ευρώ από την Επ. Κεφαλαιαγοράς

Πρόστιμα συνολικά 72.000 ευρώ επέβαλλε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.

Πρόστιμα 72.000 ευρώ από την Επ. Κεφαλαιαγοράς
Πρόστιμα συνολικά 72.000 ευρώ επέβαλλε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.
 
Αναλυτικότερα:

* Ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της εταιρίας TEΣΤΡΑ ΑΕΕΔ με έδρα την Γλυφάδα Αττικής, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της. 

*  Επέβαλε πρόστιμο € 60.000 στην εταιρία ΙΝVESTMENT ANALYSIS FINANCIAL SERVICES ΑΕΠΕΥ διότι παρείχε την υπηρεσία διαχείρισης χαρτοφυλακίου πελατών χωρίς να έχει λάβει την απαιτούμενη από το ν. 3606/2007 άδεια λειτουργίας και δεν λειτουργούσε αποτελεσματικά ο εσωτερικός της έλεγχος.

* Επέβαλε πρόστιμο € 5.000 στην εταιρία ΟΜΙΛΟΣ ΙΝΤΕΑΛ ΑΕ διότι στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου μέχρι την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών στο ΧΑ, δημοσιοποίησε τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, χωρίς να προβεί σε έκδοση συμπληρώματος του δελτίου ως όφειλε σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 3401/2005. 

*  Επέβαλε πρόστιμο ύψους € 7.000 στην εταιρία Μυτιληναίος ΑΕ - ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ως οιονεί καθολικός διάδοχος της εταιρίας ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, διότι δεν γνωστοποίησε μεταβολή συμμετοχής της επί των δικαιωμάτων ψήφου εισηγμένης στο ΧΑ εταιρίας, κατά παράβαση του π.δ. 51/1992.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v