Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΑΣΩ: «Εξαφάνιση» κερδών βλέπει η Alpha Finance

Την εκτίμησή της ότι τα φετινά κέρδη του ομίλου ΙΑΣΩ θα υποχωρήσουν κατά 92% ανέφερε η Alpha Finance σε πρόσφατη έκθεσή της, η οποία συνοδεύεται από τιμή-στόχο στα 3 ευρώ και από σύσταση «outperform - high risk».

ΙΑΣΩ: «Εξαφάνιση» κερδών βλέπει η Alpha Finance
Την εκτίμησή της ότι τα φετινά κέρδη του ομίλου ΙΑΣΩ θα υποχωρήσουν κατά 92% ανέφερε η Alpha Finance σε πρόσφατη (22/6) έκθεσή της για τη μετοχή, η οποία συνοδεύεται από τιμή-στόχο στα 3 ευρώ και από σύσταση «outperform - high risk» (πάνω από τον Γενικό Δείκτη, υψηλός κίνδυνος).

Συγκεκριμένα, ο ελληνικός οίκος αποδίδει την κάμψη αυτή στην οικονομική κρίση που έχει αρχίσει να επηρεάζει και τον κλάδο της ιδιωτικής υγείας, αλλά και στον αυξημένο ανταγωνισμό.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη του ΙΑΣΩ, που το 2008 είχαν διαμορφωθεί στα 21 εκατ. ευρώ, πέρυσι υποχώρησαν στα 14 εκατ. και φέτος προβλέπεται να προσγειωθούν στο 1 εκατ. ευρώ (0,02 ευρώ ανά μετοχή).

Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με την Alpha Finance, θα επηρεάσει και το μέρισμα (αναφέρεται ενδεικτική τιμή στο 0,01 ευρώ ανά μετοχή).

Η επιδείνωση των αποτελεσμάτων αποδίδεται στη γενικότερη συγκυρία που θα χαρακτηρίσει τον κλάδο. «Λαμβάνοντας υπόψη τις εισροές ασθενών και τις τιμές, περιμένουμε μείωση 5% και 7% στη γυναικολογική και στη γενική κλινική αντίστοιχα», επισημαίνει ο ελληνικός οίκος.

Συνολικά για το 2010 προβλέπονται κύκλος εργασιών 172 εκατ. (από 178 εκατ.), EBITDA 29 εκατ. (από 38 εκατ.), κέρδη προ φόρων και τόκων 18 εκατ. (από 29 εκατ.) και καθαρά κέρδη 1 εκατ. (από 14 εκατ.).

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, ανάκαμψη κερδών αναμένεται από το 2011 (στα 4 εκατ. ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v