Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΤΕΧ- Ακτωρ: Τι λένε για το εξάμηνο 3 ΑΧΕ

Αντίστοιχα, σε γενικές γραμμές, των προβλέψεων των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου που ανακοίνωσαν χθες οι εταιρίες Ελληνική Τεχνοδομική και Άκτωρ. Τι σχολιάζουν οι Π&Κ, Εγνατία ΑΧΕ και Εθνική ΑΧΕ.

ΕΛΤΕΧ- Ακτωρ: Τι λένε για το εξάμηνο 3 ΑΧΕ
Αντίστοιχα, σε γενικές γραμμές, των εκτιμήσεων ήταν, σύμφωνα με τους αναλυτές, τα αποτελέσματα των εταιριών ΕΛΤΕΧ και Άκτωρ. Η Π&Κ χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του Άκτωρα ”απογοητευτικά” σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις της εταιρίας, αν και επισημαίνει ότι τα κέρδη της εταιρίας ξεπέρασαν τις προβλέψεις της.

Για την ΕΛΤΕΧ η ίδια χρηματιστηριακή αναφέρει ότι τα έσοδα της εταιρίας τονώθηκαν από τη θυγατρική της Reds, λόγω των πωλήσεων κατοικιών που η τελευταία κατασκευάζει στην περιοχή ”Λόφος Έντισον” στην Παλλήνη.

Η Π&Κ διατηρεί για τις ΕΛΤΕΧ και Άκτωρ σύσταση ”overweight”, αν και δεν κρύβει την προτίμησή της στον τίτλο της ΕΛΤΕΧ, που προς το παρόν διαπραγματεύεται με σημαντικό discount έναντι των θυγατρικών της.

Στο επίπεδο των εκτιμήσεών της σε ό,τι αφορά την κερδοφορία κυμάνθηκαν τα αποτελέσματα των δύο εταιριών, αναφέρει η Εγνατία ΑΧΕ στο πρωινό της report. Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ”buy”, επισημαίνοντας ότι κάποια projects των Ολυμπιακών Αγώνων που ανέλαβαν οι εταιρίες ”την τελευταία στιγμή” οδήγησαν σε άνοδο τα περιθώρια κέρδους για το α΄ εξάμηνο.

Την πρόθεσή της Εθνικής ΑΧΕ να αναθεωρήσει καθοδικά τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις του Άκτωρα στο σύνολο του έτους περιέχει το πρωινό report της χρηματιστηριακής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v