Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και επισήμως σε bear market οι αγορές!

Και "επισήμως" σε bear market βρίσκονται οι αγορές μετά τη νέα υποχώρηση των μετοχών που οδήγησε τον MSCI All-country world index σε ποσοστιαίες απώλειες κάτω από το σχετικό όριο του 20%.

Και επισήμως σε bear market οι αγορές!
Και «επισήμως» σε bear market βρίσκονται οι αγορές, μετά τη νέα υποχώρηση των μετοχών που οδήγησε τον MSCI All-country world index σε ποσοστιαίες απώλειες κάτω από το σχετικό όριο.

Ο δείκτης MSCI, που υποχώρησε σήμερα κατά 0,3% στο Χονγκ Κονγκ, έχει χάσει περισσότερο από 20% από την κορυφή του, στις 2 Μαΐου - ποσοστό που κατά κοινή παραδοχή σημαίνει ότι βρισκόμαστε ήδη σε bear market.

Ο MSCI World των ανεπτυγμένων αγορών επίσης διολίσθησε κάτω από το συγκεκριμένο όριο, αφού χθες έχασε 4,2%, ενώ ο MSCI αναδυόμενων αγορών πέρασε το κατώφλι του 20% στις 13 Σεπτεμβρίου.

«Οι μετοχές φαίνονται φθηνές, αλλά θέλει πολύ κουράγιο για να πιστέψει κανείς σε αυτό. Τα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν. Ο κίνδυνος ελληνικής χρεοκοπίας είναι η πιο σημαντική ανησυχία», είπε στο πρακτορείο Bloomberg ο Ng Soo Nam, επικεφαλής επενδύσεων στη Nikko Asset Management.

Από τις 28 Ιουλίου, ο δείκτης Euro Stoxx 50 έχει χάσει 28%, ενώ σε επίπεδο χώρας στις τρεις πρώτες θέσεις με τις μεγαλύτερες απώλειες βρίσκονται οι γενικοί δείκτες στην Ελλάδα (-42%), στην Ιταλία (-40%) και στην Ουγγαρία -(38%).       

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v