Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδύστε παγκόσμια από το χωριό σας!

Επενδυτικές επιλογές κάθε είδους, κινδύνου και προσδοκώμενης απόδοσης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης! Το «βαρύ» και διεθνοποιημένο οπλοστάσιο των αμοιβαίων κεφαλαίων. Οι ευκαιρίες και τα ρίσκα.

Επενδύστε παγκόσμια από το χωριό σας!
Εύκολη πρόσβαση ακόμη και σε εξειδικευμένες τοποθετήσεις στο εξωτερικό μπορούν να έχουν… από το χωριό τους οι Έλληνες επενδυτές μέσω των Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Το μενού των επενδύσεων περιλαμβάνει, πέρα από τις συνήθεις εγχώριες επιλογές σε χρηματιστήριο και ομόλογα, μετοχές συγκεκριμένων χωρών και ευρύτερων γεωγραφικών περιοχών, εταιρικά ομόλογα υψηλής και χαμηλότερης πιστοληπτικής διαβάθμισης, τοποθετήσεις στην ενέργεια, στην πράσινη ανάπτυξη, στα εμπορεύματα, στα ακίνητα, αλλά και μια σειρά άλλων επενδύσεων.

Για όσους λοιπόν πιστεύουν πως ο κλάδος της ενέργειας θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές αποδόσεις υπάρχουν μεταξύ άλλων το Alpha Energy Μετοχικό Εξωτερικού και το Δήλος Πράσινη Ενέργεια Μετοχικό Εξωτερικού.

Οι οπαδοί της διεθνούς αγοράς ακινήτων θα μπορούσαν μεταξύ άλλων να επιλέξουν το Attica Real Estate Μετοχικό Εξωτερικού, το Eurobank Fund of Funds Real Estate, το Eurobank Fund of Funds Real Estate Δολαριακό, Interamerican Fund of Funds Real Estate.

Οι επενδυτές που προσβλέπουν σε άνοδο των τιμών στα εμπορεύματα μπορούν, μεταξύ άλλων, να τοποθετηθούν σε αμοιβαία κεφάλαια όπως το Alpha Fund of Funds Cosmos Stars Commodities Μετοχικό Εξωτερικού και το Alico Fund of Funds Εμπορευματικών Αξιών.

Δεν είναι λίγοι όσοι επιδιώκουν κέρδη μέσα από τα εταιρικά ομόλογα, ή μέσα από την αγορά ομολόγων των αναδυόμενων αγορών. Μεταξύ των αμοιβαίων που προσφέρονται στις σχετικές κατηγορίες εντάσσονται τα Alico Εταιρικών Ομολογιών Εξωτερικού, Ευρωπαϊκή Πίστη High Yield Εταιρικών Ομολόγων σε ευρώ, Ευρωπαϊκή Πίστη Εταιρικών Ομολόγων Investment Grade σε ευρώ και Alpha Global Αναδυόμενων Αγορών Ομολογιακό Εξωτερικού.

Πολύ περισσότερες επιλογές υπάρχουν για όσους προσβλέπουν σε αποδόσεις στις αναδυόμενες αγορές ανά τον κόσμο. Σε αυτές συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, τα αμοιβαία κεφάλαια Allianz Μετοχών Αναπτυσσόμενων Αγορών ΕΜΕΑ, Alpha Select Νοτιοανατολικής Ευρώπης Μετοχικό Εξωτερικού, Alpha Global Αναδυόμενων Αγορών Ομολογιακό Εξωτερικού, Alpha Trust Emerging Europe Μετοχικό Εξωτερικού, Eurobank (LF) Equities Emerging Europe, HSBC Αναδυόμενων Αγορών Μετοχικό Εξωτερικού, Marfin Emerging EMEA Μετοχικό, Millennium Αναδυόμενων Αγορών Fund of Funds Μετοχικό, Ευρωπαϊκή Πίστη Emerging Markets Opportunities Μετοχικό Εξωτερικού.

Επίσης, μέσω των αμοιβαίων κεφαλαίων προσφέρονται πολλές επιλογές για όσους θέλουν να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους σε συγκεκριμένες χώρες ή σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.

Για τους επενδυτές που πιστεύουν στις προοπτικές της γειτονικής Τουρκίας, προσφέρονται τα αμοιβαία κεφάλαια Eurobank (LF) Equity - Turkish Equity Fund, το αντίστοιχο Δολαριακό και το Interamerican Turkish Equity Fund.

Το Eurobank Fund of Funds New Frontiers τοποθετείται κυρίως στις αγορές της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Για όσους θέλουν να επενδύσουν στη ζώνη των BRICs (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα) υπάρχουν, μεταξύ άλλων, τα αμοιβαία κεφάλαια Eurobank FoFs BRIC και Alpha FoFs BRIC Μετοχικό Εξωτερικού. Ειδικότερα στην Κίνα, στη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα του πλανήτη, τοποθετούνται μεταξύ άλλων τα αμοιβαία κεφάλαια Millennium China Growth Μετοχικό Εξωτερικού και το Alpha FoFs Cosmos Stars Silk Route Asia (κυρίως Κίνα και Ινδία).

Όσοι επιθυμούν μέσω αμοιβαίων κεφαλαίων να τοποθετηθούν στη Ρουμανία και στην Πολωνία ξεχωριστά μπορούν να το πράξουν επιλέγοντας αντίστοιχα τα Eurobank (LF) Equity Dynamic Polish Fund και Eurobank (LF) Equity Dynamic Romanian Fund.

Φυσικά, μέσω των Α/Κ προσφέρονται και οι πιο συνηθισμένοι επενδυτικοί γεωγραφικοί προορισμοί, όπως οι ΗΠΑ και η ευρωζώνη, με ενδεικτικές περιπτώσεις τα Alpha FoFs Cosmos Stars Europe, Alpha FoFs Cosmos Stars USA, HSBC American Equity Μετοχικό Εξωτερικού, HSBC Πανευρωπαϊκό Μετοχικό Εξωτερικού, Millennium America US Μετοχικό Εξωτερικού, Millennium Eurozone Μετοχικό Εξωτερικού, ΑΤΕ Eurozone Μετοχικό Εξωτερικού, ΑΤΕ US Μετοχικό Εξωτερικού, Ευρωπαϊκή Πίστη American Opportunities Μετοχικό Εξωτερικού.

Προφανές είναι πως οι επενδυτές πριν επιλέξουν αμοιβαία κεφάλαια θα πρέπει να συνεκτιμήσουν τον κίνδυνο και τον χρονικό ορίζοντα κάθε επένδυσης, καθώς και το ύψος των πάσης φύσεως προμηθειών και επιβαρύνσεων που θα χρεωθούν.


**To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v