Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: Στα 28,1 ευρώ ο πήχης για την Εθνική

Σημαντικά υψηλότερα έως τα 28,1 ευρώ ανεβάζει στο εβδομαδιαίο της report η Π&Κ (17/11) την τιμή στόχο για την Εθνική, ενώ υψηλότερα τίθεται ο πήχης και για τον ΟΠΑΠ (18,5 ευρώ). Για την αγορά, προβλέπονται ρευστοποιήσεις κερδών στην υψηλή και επιλεκτικές αγορές στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: Στα 28,1 ευρώ ο πήχης για την Εθνική
Σε σημαντικές αναθεωρήσεις για τις μετοχές των Εθνική, ΟΠΑΠ, Τηλέτυπος προχωρά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η τιμή στόχος για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας αναβαθμίζεται στα 28,1 ευρώ από 22,2 ευρώ, ενώ η σύσταση παραμένει ”overweight”.

Για τον ΟΠΑΠ, η νέα τιμή στόχος είναι στα 18,5 ευρώ (από 17 ευρώ προηγουμένως), ενώ δεν υπάρχει αλλαγή στη σύσταση (”overweight”).

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως διατηρεί τη θετική της στάση απέναντι στη μετοχή του Οργανισμού στο πλαίσιο της υψηλής μερισματικής απόδοσης, αλλά και της μείωσης του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων.

Για την Τηλέτυπος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το report της χρηματιστηριακής, η νέα τιμή στόχος είναι στα 3,60 ευρώ και η σύσταση ”equalweight”.

Επιπρόσθετα, η Π&Κ αναφέρεται και στην Εμπορική Τράπεζα σημειώνοντας πως τα αποτελέσματα εννεαμήνου ήταν χαμηλότερα του αναμενόμενου, ενώ επισημαίνει πως διατηρεί την ”ουδέτερη” θέση της λόγω του συνδυασμού που διακρίνει σε αρνητικό μεσοπρόθεσμο και θετικό μακροπρόθεσμο outlook για την Τράπεζα.

Η χρηματιστηριακή κάνει αναφορά και στον τομέα της ακτοπλοίας σημειώνοντας πως τα αποτελέσμτα της Attica Group ήταν χαμηλότερα των αναμενόμενων. Συμπληρώνει δε πως συνεχίζει να προτιμάει τις Μινωικές Γραμμές, ως πιο ”επιθετικό παίκτη” στον χώρο.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της αγοράς η Π&Κ εκτιμά ότι η εικόνα της θα είναι παρόμοια με αυτή της προηγούμενης εβδομάδας. Όπως προβλέπει, θα υπάρξουν ρευστοποιήσεις κερδών σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς και περισσότερο αγοραστικό ενδιαφέρον για επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Από την κατηγορία της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, η Π&Κ επαναδιατυπώνει την προτίμησή της για τους τίτλους των Γερμανός, Folli Follie και Intralot.

Σχετικά με τη σύνθεση χαρτοφυλακίου, η Π&Κ εκτιμά ότι το ιδανικό χαρτοφυλάκιο πρέπει να περιέχει μετοχές σε ποσοστό 75%, εκ του οποίου το 37,5% πρέπει να αποτελείται από μετοχικούς τίτλους εξωτερικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v