Εθνική Securities: Η Επενδυτική Βίβλος του 2012

Επιλογή μετοχών από τον μη χρηματοοικονομικό κλάδο προτείνει για το μεγαλύτερο μέρος του 2012 η Εθνική Χρηματιστηριακή. Τι βλέπει στο μακροοικονομικό επίπεδο και ποιους τίτλους ξεχωρίζει.  

Εθνική Securities: Η Επενδυτική Βίβλος του 2012
Επιλογή μετοχών από τον μη χρηματοοικονομικό κλάδο προτείνει για το μεγαλύτερο μέρος του 2012 η Εθνική Securities στην Επενδυτική Βίβλο που δημοσίευσε για το νέο έτος.

Η τράπεζα, από επενδυτικής πλευράς για το 2012 ξεχωρίζει τους τίτλους των ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, Folli Follie και Frigoglass.

Το momentum της κερδοφορίας των τραπεζών παραμένει ιδιαίτερα αδύναμο, επισημαίνεται, ενώ θεωρείται πιθανό, μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να ανακύψουν ευκαιρίες και από τον χρηματοοικονομικό κλάδο. Σε άλλους τομείς της οικονομίας, αν και εντοπίζονται μόνο περιορισμένες ενδείξεις επιτάχυνσης της ανάπτυξης- που κυρίως αναμένεται να στηριχθεί σε περικοπή κόστους- ορισμένοι τομείς επισημαίνονται ως ικανοί να αντέξουν τις πιέσεις της ύφεσης.

Τα κριτήρια που θέτει η Εθνική για την επιλογή τίτλων περιλαμβάνουν την ποιότητα του ισολογισμού, την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, τις δυνατότητες περικοπής κόστους, την αποτίμηση και τον συσχετισμό με τις μακροοικονομικές εξελίξεις.

Ως πιθανούς θετικούς καταλύτες η Εθνική βλέπει την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, τις μετακινήσεις στη δυναμική της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τους επιπλέον διαγωνισμούς για πιθανή εκμετάλλευση φυσικών πηγών.

Σε ό,τι αφορά το μακροοικονομικό μέτωπο, στην Επενδυτική Βίβλο περιέχεται η εκτίμηση για μείωση της αβεβαιότητας, για επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση του PSI, για στοιχεία για θετικό momentum στο δημοσιονομικό μέτωπο και για επιτάχυνση της χρηματοδότησης από την ΕΕ παράλληλα με επιβράδυνση της οικονομίας σε χώρες που αποτελούν προορισμούς- κλειδιά για ελληνικά αγαθά.

Οι στόχοι της δημοσιονομικής προσαρμογής παραμένουν φιλόδοξοι, αναφέρει στο report της η χρηματιστηριακή.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v