Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Σε "επιτήρηση" άμεσα 15 εισηγμένες

Toυλάχιστον 15 εταιρείες αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα σε καθεστώς επιτήρησης, μετά από απόφαση της διοίκησης του ΧΑ, η οποία θα συνεδριάσει για να αποφασίσει την εξαμηνιαία αναθεώρηση των αγορών του Χ.Α.

ΧΑ: Σε επιτήρηση άμεσα 15 εισηγμένες
Toυλάχιστον 15 εταιρείες αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα σε καθεστώς επιτήρησης, μετά από σχετική απόφαση της διοίκησης του Χρηματιστηρίου, η οποία θα συνεδριάσει για να αποφασίσει την εξαμηνιαία αναθεώρηση των αγορών του Χ.Α.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day, οι περιπτώσεις που εμπίπτουν στα κριτήρια υπαγωγής σε επιτήρηση ξεπερνούν τις 22, ωστόσο κάποιες από αυτές θα αποφύγουν τη μεταφορά τους στο εν λόγω καθεστώς καθώς θα δημοσιεύσουν πρόσκληση γενικής συνέλευσης με θέμα την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου.

Οι αλλαγές που θα αποφασίσει η διοίκηση του Χ.Α. ως προς τις κατηγορίες εταιρειών θα σηματοδοτήσουν και σειρά αλλαγών στους αντίστοιχους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την τελευταία αναθεώρηση οι κατηγορίες Μεγάλη και Μεσαία και Μικρή Κεφαλαιοποίηση καταργήθηκαν και ενοποιήθηκαν στη νέα Κύρια Αγορά του Χ.Α. Οι λοιπές κατηγορίες αφορούν τη Χαμηλή Διασπορά και την Επιτήρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v