Fourlis:Ζημίες στο Α’ τρίμηνο αναμένει η Πειραιώς

Υποχώρηση κύκλου εργασιών κατά 8,4%, πτώση EBITDA κατά 35% και καθαρές ζημίες 2,5 εκατ. ευρώ προβλέπεται να σημειώσει η Fourlis Συμμετοχών, σύμφωνα με την Πειραιώς Χρηματιστηριακή.

Fourlis:Ζημίες στο Α’ τρίμηνο αναμένει η Πειραιώς
Υποχώρηση κύκλου εργασιών κατά 8,4% (στα 87,8 εκατ. ευρώ), πτώση EBITDA κατά 35% (στα 3,7 εκατ. ευρώ) και καθαρές ζημίες 2,5 εκατ. ευρώ (έναντι κερδών 400 χιλιάδων ευρώ) προβλέπεται να σημειώσει η Fourlis Συμμετοχών, σύμφωνα με την Πειραιώς Χρηματιστηριακή.

Για το σύνολο πάντως της χρονιάς, η Πειραιώς προβλέπει κερδοφόρο αποτέλεσμα (5,73 εκατ. ευρώ).

Ο ελληνικός οίκος αναφέρεται σε ένα πολύ δύσκολο ξεκίνημα για την εισηγμένη μέσα στο 2012, όπως μαρτυρούν τα στατιστικά στοιχεία για μείωση του ΑΕΠ κατά 6,2%, ή για μείωση της ζήτησης στον κλάδου επίπλων-οικιακού εξοπλισμού κατά 12,8% τον Ιανουάριο και κατά 18,3% το Φεβρουάριο.

Ο γνωστός οίκος προβλέπει μείωση 10% στις πωλήσεις των ΙΚΕΑ, άνοδο 10% στον κύκλο εργασιών της Intersport, μηδενικό EBITDA από την αλυσίδα New Look και μικρές ζημίες από το χονδρεμπορικό κομμάτι.

Διατηρείται η «ουδέτερη θέση» απέναντι στη μετοχή, με την τιμή-στόχο να μειώνεται στο 1,20 ευρώ (έναντι 2 ευρώ παλιότερα).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v