Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγκρίθηκε η εισαγωγή τριών εταιριών στο ΧΑ

Την εισαγωγή τριών νέων εταιριών, δύο στην Παράλληλη Αγορά και μιας στην Κύρια αγορά, ενέκρινε κατά τη σημερινή, πρώτη συνεδρίαση του 2005, το δ.σ. του ΧΑ, ενώ αποφάσισε ακόμη να μεταφέρει στο μοντέλο διαπραγμάτευσης ”χαμηλής ρευστότητας”, τις μετοχές της εταιρίας Fitco.

Εγκρίθηκε η εισαγωγή τριών εταιριών στο ΧΑ
Την εισαγωγή τριών νέων εταιριών, δύο στην Παράλληλη Αγορά και μιας στην Κύρια αγορά, ενέκρινε κατά τη σημερινή, πρώτη συνεδρίαση του 2005, το δ.σ. του ΧΑ, ενώ αποφάσισε ακόμη να μεταφέρει στο μοντέλο διαπραγμάτευσης ”χαμηλής ρευστότητας”, τις μετοχές της εταιρίας Fitco.

Αναλυτικά, το δ.σ. του ΧΑ αποδέχτηκε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση τις αιτήσεις των κάτωθι εταιριών για εισαγωγή των μετοχών τους στο Χρηματιστήριο και θα διαβιβάσει τον φάκελό τους στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου και την χορήγηση της άδειας της Δημόσιας Εγγραφής:

* ”ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΕΕΑΠ” για την εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του ΧΑ. Η εταιρία δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο χώρο της εκμετάλλευσης ακίνητης περιουσίας σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ.2 του Ν.2778/1999, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

* ”MEDITERRANEAN FOODS A.E.” για την εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά. Η εταιρία δραστηριοποιείται, στην παραγωγή, συσκευασία και εμπορία αρτυμάτων με την εμπορική ονομασία Delicia και Brava καθώς και την συσκευασία και διανομή μελιού με την ονομασία ΜΕΛΙΝΑ. Παράλληλα ασχολείται με την τυποποίηση αρτυμάτων, φασόν, για μεγάλες αλυσίδες Super Market, δηλαδή προϊόντα Private Label που παρασκευάζει η εταιρεία για λογαριασμό τρίτων.

* ”ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.” για την εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά. Η εταιρία δραστηριοποιείται στην αντιπροσώπευση, εισαγωγή και εμπορία κυρίως δίκυκλων μηχανών, έσω-εξωλέμβιων κινητήρων, jet-ski θαλάσσης κλπ.

Επίσης, το δ.σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, λαμβάνοντας υπόψη ότι η εταιρία Fitco εξακολουθεί και παρουσιάζει χαμηλή διασπορά των μετοχών της, λόγω της αναδοχής του κλάδου ράβδων και σωλήνων ορειχάλκου από την εταιρία Χαλκόρ η οποία ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2004, αποφάσισε τη μεταφορά των μετοχών της στο μοντέλο διαπραγμάτευσης ”χαμηλή ρευστότητα” από τις 19/1/2005.

Εφόσον η διασπορά των μετοχών της εταιρίας στο ευρύ επενδυτικό κοινό ανέλθει ως ποσοστό άνω του 20% του μετοχικού της κεφαλαίου, θα εξετασθεί η επαναφορά των μετοχών στο μοντέλο της συνεχούς διαπραγμάτευσης.

Ακόμη το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών:

Ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση μετοχών που προέκυψαν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου λόγω άσκησης δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) στις κάτωθι εταιρίες:

* 72.900 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”MULTIRAMA Α.Ε.Β.Ε.”

* 148.810 νέων κοινών μετοχών της εταιρίας ”ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.”

* 161.500 νέων κοινών μετοχών της εταιρίας ”ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΫΟΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Α.Ε.”

* 150.636 νέων κοινών μετοχών της εταιρίας ”Μ. Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.”

* 700.000 νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών της ”ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS A.E.”

* 402.270 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΓΕΡΜΑΝΟΣ Α.Β.Ε.Ε.”

* 224.600 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΝΤΙΟΝΙΚ Α.Ε.”

* 432.767 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”IΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε”

* 49.491 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.”

* 284.280 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”EURODRIP A.Β.Ε.Γ.Ε.”

* 196.400 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ”

* 1.334.852 νέων κοινών ανωνύμων μετοχών της εταιρίας ”COCA COLA E.E.E. A.E.”

* 2.924.700 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS A.E.”

* Ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 80 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της ”ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.”, που προέκυψαν από μετατροπή ισαρίθμων ομολογιών.



* Ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση τίτλων Ελληνικού Δημοσίου, εκδόσεων 1/10/2004 - 31/12/2004.



* Ενημερώθηκε για την αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας ”ΕΝΕΡΓΟΣ HOLDING A.E.M.E.E.T.” σε: ”ΚΑΖΙΝΟ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, με διακριτικό τίτλο ”Casino Porto Carras S.A”.

* Ενημερώθηκε. για την ακύρωση και διαγραφή των 101.400 ιδίων κοινών μετοχών της εταιρίας ”ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε.”.

* Ενημερώθηκε για την ακύρωση και διαγραφή 30.400 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.”.



* Ενημερώθηκε για την ακύρωση και διαγραφή 1.616.700 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.”.

* Ενημερώθηκε για την ακύρωση και διαγραφή 159.620 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.”.

* Ενημερώθηκε για τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”LOGIC DATA INFORMATION SYSTEMS A.E.” από 0,41 ευρώ σε 0,30 ευρώ.

* Ενημερώθηκε για τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”FANCO A.E.” από 1,54 ευρώ σε 1,00 ευρώ.

Τέλος το Δ.Σ. του Χ.Α. καθόρισε την 26/1/2005 ως ημερομηνία έναρξης ειδικής διαπραγμάτευσης επί των κοινών μετοχών της εισηγμένης εταιρείας ”VETERIN ΑΒΕΕ” με Ειδικό Διαπραγματευτή την ”EUROXX ΑΧΕΠΕΥ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v