Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγές σε MSCI-Greece και FTSE από 1η Ιουνίου

Τίθενται σε εφαρμογή από αύριο, 1η Ιουνίου, οι αλλαγές στους δείκτες MSCI Greece και FTSE, με την ΕΧΑΕ να εισέρχεται στον MSCI Greece και με τις Εθνική Ασφαλιστική και Γρ. Σαράντης να εισέρχονται στον MSCI-Greece Smallcap. Αυξημένες εισροές κεφαλαίων προβλέπουν οι Εθνική και Eurobank Sec.

Αλλαγές σε MSCI-Greece και FTSE από 1η Ιουνίου
Τίθενται σε εφαρμογή από αύριο, 1η Ιουνίου, οι αλλαγές στους δείκτες MSCI Greece, μετά την ετήσια αναθεώρηση των δεικτών ΜSCI Standard Index Series, αλλά και των δεικτών του FTSE.

Η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά πως στο πλαίσιο των αλλαγών στους δείκτες αναμένεται να δούμε την εισροή κεφαλαίων από χαρτοφυλάκια παθητικής διαχείρισης στις μετοχές που περιλαμβάνονται στις αλλαγές.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Eurobank Securities, η οποία κάνει λόγο για εισροές κεφαλαίων λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών, οι οποίες και αναμένεται να υποστηρίξουν την αγορά.

Ειδικότερα και όσον αφορά στην αναδιάρθρωση των δεικτών, η μετοχή της ΕΧΑΕ εισέρχεται στoν MSCI Greece με free float 65%. Παράλληλα, αυξάνεται το free float για τις μετοχές των Cosmote στο 40% από 35%, Folli Follie στο 50% από 45%, Γερμανός στο 70% από 60% και Ελληνική Τεχνοδομική στο 75% από 70%.

Στον MSCI-Greece Smallcap πραγματοποιούνται δύο προσθήκες, και συγκεκριμένα των μετοχών των Εθνική Ασφαλιστική και Γρ. Σαράντης, αλλά και τρεις διαγραφές (των Ελβάλ, ΙΑΣΩ και Σιδενόρ).

Εξάλλου, η μετοχή του ΟΠΑΠ εισέρχεται τόσο στο δείκτη MSCI Euro όσο και στον Pan Euro με free float 50%.

Παράλληλα, και όσον αφορά στον FTSE-20, το free float για τη μετοχή της Cosmote αυξάνεται στο 50% από 40% πριν.

Επίσης, στον FTSE-40 η Αγροτική Τράπεζα αντικαθιστά την Elbisco, με free float 20%, ενώ το free float της Αλουμίνιον της Ελλάδος αυξάνεται στο 50% από 40%.

Τέλος, στον FTSE-80 οι μετοχές των Euromedica, Ασπίς Πρόνοια, Κορδέλλος και Intracom Κατασκευές αντικαθιστούν τις μετοχές των Φοίνιξ, Πειραιώς Leasing, Sex Form και Πλαστικά Κρήτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v