Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλέτυπος: Οι προβλέψεις των Π&Κ-Εγνατία για 3μηνο

Κάμψη 1,9% στα ενοποιημένα έσοδα, με τα EBITDA του ομίλου να υποχωρούν κατά 6,5% και τα κέρδη προ φόρων να παρουσιάζουν 4,2% υστέρηση, εκτιμά η Π&Κ ότι θα εμφανίσει η Τηλέτυπος στο πρώτο τρίμηνο. Αύξηση 5% στα EBITDA και 16% στα κέρδη αναμένει η Εγνατία.

Τηλέτυπος: Οι προβλέψεις των Π&Κ-Εγνατία για 3μηνο
”Μεικτές” εμφανίζονται οι προβλέψεις των Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ και Εγνατία Finance για τα μεγέθη πρώτου τριμήνου της Τηλέτυπος.

Η Τηλέτυπος θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2005 (με βάση τα ΔΛΠ) αύριο, 22 Ιουνίου 2005.

Ειδικότερα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στο πρωινό της report με ημερομηνία 21 Ιουνίου 2005 σημειώνει πως αναμένει ένα ”σχετικά ουδέτερο τρίμηνο για την Τηλέτυπος”, ενώ επισημαίνει πως τα ήδη ανακοινωθέντα μικτά έσοδα διαφήμισης έχουν καταγράψει μείωση 2,5% σε σχέση µε πέρυσι, διαμορφούμενα στα 52,3 εκατ. ευρώ, με το μερίδιο αγοράς να βελτιώνεται, όμως, σε 30,7%, από 29,3% πέρυσι.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ συμπληρώνει πως προβλέπει (με βάση τα ελληνικά πρότυπα) μείωση 1,9% στα ενοποιημένα έσοδα της Τηλέτυπος, καθώς τα τοποθετεί στα 30,8 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να υποχωρούν κατά 6,5% στα 15,9 εκατ. ευρώ, λόγω χαμηλότερου περιθωρίου 51,4% από 54% πέρυσι.

Σε ό,τι αφορά τα κέρδη προ φόρων, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναμένει υποχώρηση 4,2%, καθώς εκτιμά πως θα κατέλθουν στα 1,46 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, η Εγνατία Finance εκτιμά πως (με βάση τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα) τα ενοποιημένα EBITDA της Τηλέτυπος αναμένεται να ενισχυθούν κατά 5%, διαμορφούμενα στα 18 εκατ. ευρώ, με τον κύκλο εργασιών να παραμένει στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα.

Για τα κέρδη του ομίλου η Εγνατία Finance αναμένει αύξηση 16%, καθώς εκτιμά πως θα ανέλθουν στα 1,8 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v