Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Τάσεις συσσώρευσης εν όψει deals

Τάσεις συσσώρευσης εν όψει των αναμενόμενων deals προβλέπει η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report, όπου σημειώνει πως οι συνθήκες στην αγορά παραμένουν ευνοϊκές και ως εκ τούτου το ενδεχόμενο πτώσης είναι -σε γενικές γραμμές- περιορισμένο. ”Βλέπει” περιθώριο ανόδου 4,4% για ΓΔ και 5,7% για FT-20. Αναθεώρηση συστάσεων για 13 τίτλους.

Εγνατία: Τάσεις συσσώρευσης εν όψει deals
Τάσεις συσσώρευσης εν όψει των αναμενόμενων deals προβλέπει η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report, όπου σημειώνει πως οι συνθήκες στην αγορά παραμένουν ευνοϊκές και ως εκ τούτου το ενδεχόμενο πτώσης είναι -σε γενικές γραμμές- περιορισμένο.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα η τάση της αγοράς αναμένεται να προέλθει από τα αποτελέσματα για τα οικονομικά μεγέθη των επιχειρήσεων στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, από την απελευθέρωση και αναδιοργάνωση της αγοράς εργασίας, καθώς και από τις διάφορες αναδιαρθρώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σημειώνει δε πως οι επενδυτές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στα προγράμματα ιδιωτικοποίησης που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή αναφέρεται στην πώληση του 10% της Αγροτικής Τράπεζας, του 9% του ΟΤΕ, σε ενδεχόμενη μεταβίβαση πακέτου της Εμπορικής, στις δημόσιες εγγραφές για το 20%-25% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά και αντίστοιχου ποσοστού του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Επισημαίνει παράλληλα πως η επιτυχημένη ολοκλήρωση του placement του ΟΠΑΠ έχει δημιουργήσει αισιοδοξία για τα μελλοντικά σχέδια της κυβέρνησης.

Εξάλλου, στο report της η χρηματιστηριακή προβλέπει περιθώριο ανόδου της τάξης του 4,4% για τον Γενικό Δείκτη και 5,7% για τον FTSE-20.

Συμπληρώνει, όμως, πως εξαιρουμένων των τραπεζών τα προαναφερθέντα περιθώρια ανόδου περιορίζονται σε 0,5% για τον Γενικό Δείκτη, ενώ στον αντίποδα ο FTSE-20 παρουσιάζει περιθώριο οριακής πτώσης 0,1%.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance σημειώνει πως μετά τα νέα υψηλά έτους, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την εβδομάδα που πέρασε με κέρδη 0,6%, ενώ συμπληρώνει πως στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι κινήσεις αποκόμισης κερδών τον οδήγησαν σε πτώση 1,06%.

Προσθέτει δε πως δεν αποκλείει περαιτέρω κινήσεις αποκόμισης κερδών σε ορισμένους επιλεγμένους τίτλους, οι οποίοι έχουν καταγράψει υψηλά κέρδη, δημιουργώντας ”απαιτητικές” αποτιμήσεις.

Ωστόσο, συμπληρώνει πως σε γενικές γραμμές δεν αναμένει πτώση του Γενικού Δείκτη, καθώς οι συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές.

Ταυτόχρονα, η χρηματιστηριακή προχώρησε σε αναθεώρηση των συστάσεων για τις μετοχές των Φουρλή, Hyatt, Inform Λύκος, Μινωικών Γραμμών, ΟΠΑΠ, Σαράντη και Τιτάν από ”accumulate” σε ”hold”.

Την ίδια στιγμή έθεσε υπό αναθεώρηση τη σύσταση για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ και του Μυτιληναίου (από hold).

Επιπρόσθετα, υποβάθμισε τη σύσταση από ”buy” σε ”accumulate” για τις μετοχές των Notos Com, ΔΕΗ και Τηλέτυπου.

Τέλος, υπενθυμίζει πως πρόσφατα έθεσε τη σύσταση ”hold” για τη μετοχή των ΕΛΠΕ, την οποία και είχε υπό αναθεώρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v