Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι αποφάσισε το Δ.Σ. του Χ.Α.

Την εισαγωγή νέων μετοχών των εταιριών Γενική Τράπεζα, Κρέτα Φαρμ και ΔΟΛ, την εισαγωγή τραπεζικών ομολόγων ΕΤΒΑ αλλά και την ανακοίνωση στις 8/8/05 των οικονομικών αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου των εταιριών του Ομίλου ΕΧΑΕ ενέκρινε μεταξύ άλλων το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Τι αποφάσισε το Δ.Σ. του Χ.Α.
Τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2005 που δημοσιεύονται με βάση τα ΔΛΠ, θα ενοποιηθούν με τα οικονομικά αποτελέσματα των υπολοίπων εταιριών του Ομίλου της ΕΧΑΕ και θα ανακοινωθούν στις 8/8/2005, αποφάσισε σήμερα το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Παράλληλα, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων 16.682.268 μετοχών της ”ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.” που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών θα ξεκινήσει την 11η Αυγούστου 2005.

Επίσης εγκρίθηκε η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 1.340.000 νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ Α.ΒΕ.Ε.” οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση κερδών, σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 10 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές.

Δικαιούχοι των νέων δωρεάν μετοχών θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 8ης Αυγούστου 2005.

Η διαπραγμάτευση των νέων δωρεάν μετοχών θα ξεκινήσει την 17η Αυγούστου 2005.

Περαιτέρω, το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση τραπεζικών ομολόγων ΕΤΒΑ, εκδόσεων Μαΐου, Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2004, καθώς και Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου 2005.

Επιπροσθέτως εγκρίθηκε η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 7.700.000 νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.”, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και θα διανεμηθούν δωρεάν στους μετόχους της εταιρίας κατά την αναλογία 1,022576 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 10 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές.

Δικαιούχοι των νέων δωρεάν μετοχών θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 9ης Αυγούστου 2005. Η διαπραγμάτευση των νέων δωρεάν μετοχών θα ξεκινήσει την 18η Αυγούστου 2005.

Παράλλληλα, το Δ.Σ. του Χ.Α. ενημερώθηκε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,60 ευρώ σε 1,89 ευρώ, καθώς και για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 1,89 ευρώ σε 0,55 ευρώ, με σκοπό το συμψηφισμό ζημιών προηγούμενων χρήσεων και την επιστροφή κεφαλαίου ποσού 0,10 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρίας με καταβολή μετρητών.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών με την τελική νέα ονομαστική αξία (0,55 ευρώ ανά μετοχή) θα ξεκινήσει την 10η Αυγούστου 2005. Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 9ης Αυγούστου 2005. Η επιστροφή κεφαλαίου θα αποδοθεί στους δικαιούχους επί του συνολικού αριθμού των μετοχών της εταιρίας μετά την εν λόγω αύξηση με διανομή δωρεάν μετοχών.

Επίσης εγκρίθηκε η απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή στη διαπραγμάτευση στην Αγορά Παραγώγων του ΧΑ των δικαιωμάτων προαίρεσης επί των μετοχών της ”ΟΤΕ Α.Ε.”, ”ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.” και ”ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.” από την εταιρία - Μέλος ”ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.”.

Τέλος το Δ.Σ. του Χ.Α. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε:

* Για την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ”ΛΑΜΨΑ Α. Ε. ΕΛΛ. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ” με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 1,17 ευρώ σε 1,10 ευρώ και αναλογική επιστροφή του ποσού 0,07 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρίας με καταβολή μετρητών.

Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 9ης Αυγούστου 2005. Η διαπραγμάτευση των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία θα ξεκινήσει την 10η Αυγούστου 2005.

* Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ”ΜΕΤΚΑ Α.Ε.” με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,32 ευρώ σε 1,67 ευρώ. Η διαπραγμάτευση των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία θα ξεκινήσει την 10η Αυγούστου 2005.

* Για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με ακύρωση ιδίων μετοχών των εταιριών:

- ”INFO-QUEST Α.Ε.Β.Ε.” λόγω ακύρωσης 2.537.550 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών.

- ”ΕΔΡΑΣΗ-Χ.ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε.” λόγω ακύρωσης 733.358 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών.

- ”ΚΩΝ. ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε.Β.Ε.” λόγω ακύρωσης 253.230 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών.

- ”Μ. Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.” λόγω ακύρωσης 98.610 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών.

- ”Ν. ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ Α.Ε.” λόγω ακύρωσης 33.370 ιδίων κοινών και 38.990 ιδίων προνομιούχων ανωνύμων μετοχών.

- ”ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.” λόγω ακύρωσης 676.420 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών.

Η ακύρωση ιδίων μετοχών των ως άνω εταιριών θα πραγματοποιηθεί χρηματιστηριακά την 10η Αυγούστου 2005.

* Για την αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας ”ΠΕΙΡΑΙΩΣ REAL ESTATE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ” σε ”SOLVENCY ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ”, με διακριτικό τίτλο ”SOLVENCY ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.”. Ως ημερομηνία αλλαγής επωνυμίας της εταιρείας στο Χ.Α. ορίζεται η 10η Αυγούστου 2005.

* Για την ανανέωση της σύμβασης ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εισηγμένης στη ΝΕΧΑ εταιρίας ”ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ” από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ ”Π & Κ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.”.

* Για την ανανέωση της σύμβασης ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εισηγμένης στην Παράλληλη Αγορά εταιρίας ”BYTE COMPUTER ABEE” από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ ”ΕΘΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.”.

* Για τη λύση της σύμβασης (παύση) ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ”ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.Γ.Ε.” από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ ”PROTON SECURITIES ΑΧΕΠΕΥ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v