Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: ”Πεινασμένοι για νέες ιδέες”

Το ενδιαφέρον για τα ελληνικά stories θα παραμένει υψηλό, αναφέρει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σε εβδομαδιαίο report της (17/08), τονίζοντας ωστόσο τις επιφυλάξεις της για ορισμένες νέες ιδέες. ”Iσχυρά τα μεγέθη της Πειραιώς, οδηγούν σε αύξηση της τιμής-στόχου στα 19 ευρώ” λέει η Π&Κ.

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: ”Πεινασμένοι για νέες ιδέες”
Το ενδιαφέρον για τα ελληνικά stories θα παραμένει υψηλό, αναφέρει η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της (17/08), επισημαίνοντας ωστόσο τις επιφυλάξεις της για ορισμένες νέες ιδέες (new ideas) λόγω του υψηλού ρίσκου που περικλείουν, αλλά και της αναποτελεσματικής εταιρικής διακυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, η χρηματιστηριακή κρίνει ότι τα πρώτα αποτελέσματα από τις εταιρίες υψηλής κεφαλαιοποίησης παρέχουν στήριξη στο growth story της Ελλάδας, με τις τράπεζες να διατηρούν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Σε ό,τι αφορά την EFG Eurobank ειδικότερα η Π&Κ θεωρεί την πρόσφατη υποχώρηση της τιμής της μετοχής ως αγοραστική ευκαιρία.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή σχολιάζει τα μεγέθη α΄ εξαμήνου 2005 της Τράπεζας Πειραιώς, της EFG Eurobank, της 3Ε και της Autohellas. Για την Πειραιώς τονίζει τα ισχυρά της αποτελέσματα που οδήγησαν σε αύξηση της τιμής-στόχου στα 19 ευρώ.

Για την EFG επισημαίνει το ”καλό της τρίμηνο” αλλά και την αύξηση στις προβλέψεις για μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Σε ό,τι αφορά την 3Ε τονίζονται οι νέες εκτιμήσεις που πραγματοποίησε η διοίκηση της εταιρίας. Για την Autohellas επισημαίνονται τα φτωχά της αποτελέσματα αν και η διοίκηση της εταιρίας εξέφρασε την άποψη ότι η αδυναμία θα αντιστραφεί στο ”σημαντικό γ΄ τρίμηνο”, αναφέρει η Π&Κ.

Η χρηματιστηριακή στο ”προτεινόμενο χαρτοφυλάκιό” της διατηρεί την έκθεση 70% σε μετοχές εκ των οποίων το ήμισυ, ήτοι ποσοστό 35% αποτελείται από ευρωπαϊκούς τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v