Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επτά νέα ΣΜΕ επί μετοχών αποφάσισε το ΧΑ

Την δημιουργία 7 νέων ΣΜΕ επί μετοχών στην αγορά Παραγώγων και την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή σε 4 χρηματιστηριακές, αλλά και την τροποποίηση των σχετικών αποφάσεων του Κανονισμού, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Αποφάσεις για 6 εισηγμένες.

Επτά νέα ΣΜΕ επί μετοχών αποφάσισε το ΧΑ
Την τροποποίηση των Αποφάσεων 2 και 22 του Κανονισμού του ΧΑ προκειμένου να περιλαμβάνουν τα επτά νέα ΣΜΕ επί μετοχών που θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση, ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικτικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Επίσης, ενέκρινε την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή στη διαπραγμάτευση στην Αγορά Παραγώγων του ΧΑ των ΣΜΕ επί μετοχών των ΓΕΚ Συμμετοχών, Hyatt Regency, Marfin Financial Group, Attica Συμμετοχών, Ελληνική Τεχνοδομική, Ιντραλότ, Μυτιληναίος από τις εξής εταιρίες – μέλη του ΧΑ: EFG Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος και Πειραιώς Σίγμα – Δεβλέτογλου.

Επίσης το Δ.Σ. του Χ.Α. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε:

* Για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ”Σάνυο Ελλάς Συμμετοχική” με ανάλογη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 2,40 ευρώ σε 1,82 ευρώ και για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εν λόγω εταιρίας με ανάλογη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 1,82 ευρώ σε 1,85 ευρώ. Η διαπραγμάτευση των μετοχών με τη τελική νέα ονομαστική αξία 1,85 ευρώ ανά μετοχή θα ξεκινήσει την 30η Αυγούστου 2005.

* Για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ”Δίολκος ΑΕΕΧ” με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 2,56 ευρώ σε 2,28 ευρώ. Η διαπραγμάτευση των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία θα ξεκινήσει την 31η Αυγούστου 2005.

* Για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ”Ευρωσυμμετοχές Κεφαλαίου και Επενδύσεων” με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 1,00 ευρώ σε 0,30 ευρώ. Η διαπραγμάτευση των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία θα ξεκινήσει την 31η Αυγούστου 2005.

* Για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ”Μπήτρος Συμμετοχική” με ακύρωση και διαγραφή 1.526.620 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών της. Η ακύρωση των ιδίων μετοχών της εταιρίας θα πραγματοποιηθεί χρηματιστηριακά την 31η Αυγούστου 2005.

* Για τη συνέχιση της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εταιρίας ”Autohellas” από την ”Π&Κ Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ”.

* Για τη λύση σύμβασης (παύση) ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εισηγμένης στη ΝΕΧΑ εταιρίας Hitech SNT από την εταιρία ”Ακρόπολις Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v