Εγνατία: Στο επίκεντρο οι τράπεζες

Στις τράπεζες εκτιμά η Εγνατία Finance πως θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2005, με τη Eurobank να ανοίγει τον χορό την Πέμπτη 16/2, ενώ εκτιμά πως η μετοχή της Alpha Bank διαθέτει το μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου. Τι προβλέπει για αποτελέσματα Eurobank και ΕΧΑΕ.

Εγνατία: Στο επίκεντρο οι τράπεζες
Στις τράπεζες εκτιμά η Εγνατία Finance πως θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2005, με τη Eurobank να ανοίγει τον χορό την Πέμπτη 16/2, ενώ παράλληλα στο εβδομαδιαίο της report η χρηματιστηριακή εκτιμά πως οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής.

Σχετικά με τα αποτελέσματα των τραπεζών η χρηματιστηριακή εκτιμά πως θα είναι ”ισχυρά” λόγω της υψηλής ζήτησης, των κινήσεων διακράτησης κόστους, αλλά και της επέκτασης των τραπεζών σε αγορές της ΝΑ Ευρώπης.

Τονίζει πάντως πως η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει ”ευνοϊκά” αποτελέσματα για το σύνολο του 2005, καθώς ο τραπεζικός κλάδος έχει ενισχυθεί κατά περίπου 16% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα.

”Η μετοχή της Alpha Bank διαθέτει στην παρούσα φάση το υψηλότερο περιθώριο ανόδου μεταξύ των ελληνικών τραπεζών (της τάξης του 20,1%), ενώ οι μετοχές των EFG Eurobank (περιθώριο ανόδου 5,3%), Εθνικής (+13%) και Τράπεζας Πειραιώς (+2,6%) περιλαμβάνονται επίσης στις αγαπημένες μας μετοχές”, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη Eurobank, η Εγνατία Finance προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη στο σύνολο του 2005 θα ενισχυθούν κατά 49,9% διαμορφούμενα στα 506,2 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο δ’ τριμήνου προβλέπει ότι θα παρουσιάσουν μείωση 24,4%, διαμορφούμενα στα 121,3 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω των χαμηλότερων προμηθειών, αλλά και του υψηλότερου συντελεστή φορολόγησης.

Συμπληρώνει δε πως τα μεγέθη δ’ τριμήνου θα επιβαρυνθούν από το κόστος εθελουσίας εξόδου στη Ρουμανία, το οποίο και τοποθετεί στα περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως οι Alpha Bank και Πειραιώς θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα για το 2005 στις 22 Φεβρουαρίου, η ΑΤΕ στις 27 Φεβρουαρίου και η Εθνική στις 28 Φεβρουαρίου.

Επίσης, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως εκτός από τους προαναφερθέντες τραπεζικούς τίτλους είναι θετική για τις μετοχές των ΟΤΕ, Coca – Cola 3E, Intralot, J&P Άβαξ, ΚΑΕ, Γερμανού, Notos Com, Γρ. Σαράντη, Frigoglass, Attica Συμμετοχών και Jumbo.

Εξάλλου, επισημαίνει πως παραμένει θετική και για την αγορά γενικότερα, παρά τις ισχυρές επιδόσεις που έχει καταγράψει από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, λόγω του outlook της ρευστότητας, αλλά και των θετικών προβλέψεων όσον αφορά στην κερδοφορία, παράγοντες –όπως διευκρινίζει η χρηματιστηριακή– οι οποίοι βοηθούν τη Σοφοκλέους να διατηρήσει την ευνοϊκή της θέση έναντι των ευρωπαϊκών αγορών.

Επίσης, σχετικά με την ΕΧΑΕ η οποία θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης στις 16 Φεβρουαρίου, η Εγνατία Finance προβλέπει ότι ο τζίρος θα ενισχυθεί κατά 27,5%, με τα καθαρά κέρδη, όμως, να υποχωρούν κατά 40% σε σχέση με πέρυσι διαμορφούμενα στα 29,4 εκατ. ευρώ (λόγω της αναστροφής των προβλέψεων κατά την προηγούμενη χρήση).

Στο εβδομαδιαίο της report η Εγνατία Finance υποβαθμίζει παράλληλα τις συστάσεις για τις μετοχές των Αγροτικής και Autohellas (σε ”hold από ”accumulate”), καθώς και της Eurobank (από ”buy” σε ”accumulate”), ενώ θέτει ”under review” τη μετοχή της ΕΧΑΕ.

Επίσης, αναβαθμίζει σε ”accumulate” από ”hold” τη μετοχή της Γρ. Σαράντης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v