Τζανακόπουλος: Θέλουμε συμφωνία που θα οδηγεί στο QE

«Εμείς μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ό,τι είναι κοινωνικά βιώσιμο και μπορεί να οδηγήσει σε ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος. Σκληρή επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη για το πόθεν έσχες της συζύγου του.

Τζανακόπουλος: Θέλουμε συμφωνία που θα οδηγεί στο QE

Τηρούμε τα συμφωνηθέντα και επιδιώκουμε μια κοινωνικά βιώσιμη συμφωνία, χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες.

«Θα έχουμε θετική εξέλιξη. Συνηγορούν σε αυτό ο συσχετισμός που διαμορφώνεται στην ΕΕ και η διάθεση λήψης θετικών πρωτοβουλιών από όλα τα μέρη», εκτίμησε.

«Επιδιώκεται συμφωνία που θα οδηγεί στο QE», ξεκαθάρισε (επιβεβαιώνοντας όσα έγγραψε το πρωί το Euro2day.gr) και μίλησε για παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ, που ζητά νομοθέτηση προληπτικών μέτρων 4,5 δισ. ευρώ για μετά τη λήξη του προγράμματος.

Δεν νοείται τεμαχισμός της αξιολόγησης. Η αξιολόγηση αφορά τις μεταρρυθμίσεις μέχρι το 2018. Υπάρχει επιπλέον το θέμα των μεσοπρόθεσμων μέτρων στο χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018.
«Εμείς μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ό,τι είναι κοινωνικά βιώσιμο και μπορεί να οδηγήσει σε ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρχει συμφωνία για όλα τα θέματα, ενώ δεν άνοιξε τα χαρτιά του σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο όριο.

 Αναφορικά με το ΔΝΤ και τη χθεσινή συνεδρίαση, δήλωσε πως φάνηκε ότι διαφωνίες υπάρχουν και εντός του Ταμείου, αλλά οι εσωτερικές διαδικασίες του ΔΝΤ δεν θα πρέπει να καθυστερήσουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Υπάρχει πλήρως αντιφατική γραμμή από το Ταμείο, δεν στηρίζεται στην πραγματικότητα και γι’ αυτό δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα.

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σκληρή επίθεση στη ΝΔ για το πόθεν έσχες της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καταγγέλλοντας ότι γίνεται επίθεση κατά δημοσιογράφων που αναφέρονται στο θέμα. Σημείωσε ότι ακολουθείται τακτική εκβιασμού, που δεν τιμά τον πολιτικό φιλελευθερισμό και τον δημοκρατικό διάλογο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε σαφείς απαντήσεις στο «γιατί δεν έχει κατατεθεί το πόθεν έσχες της συζύγου του Κυρ. Μητσοτάκη», κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει καθώς ο τελευταίος έχει την ιδιότητα του βουλευτή, του πρώην υπουργού και του αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος.

Σκληρή ήταν και η θέση για τη στάση του Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την τοποθέτηση ότι τον ενδιαφέρει να προκηρυχθούν εκλογές και να μην κλείσει η αξιολόγηση.

ΝΔ: Ο Αλ. Τσίπρας ψεύδεται δημοσίως

«Ο κ. Τζανακόπουλος ομολόγησε σήμερα ότι ως την μυστική επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Παρίσι, καμία σύμβαση δεν υπήρχε μεταξύ του ΟΔΔΗΧ και της Επενδυτικής Τράπεζας Ρότσιλντ», αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τη ΝΔ ο κ. Τζανακόπουλος «δεν βρήκε ούτε μια λέξη για να δικαιολογήσει γιατί ο κ. Τσίπρας πήγε στο Παρίσι με μυστικό τρόπο, ενώ χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και γιατί συνάντησε μόνος του τα στελέχη της Επενδυτικής Τράπεζας.

Την ίδια στιγμή οι κ. Τσακαλώτος και Καμμένος συνεχίζουν να σιωπούν. Για άλλη μια φορά, ο κ. Τσίπρας συλλαμβάνεται να κάνει κρυφές ιδιωτικές συναντήσεις και να ψεύδεται δημοσίως», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v