«Δεν αξίζει στην Ελλάδα μας να μπει σε περιπέτεια και να τα χάσει όλα, επειδή κυβερνάται από παρακμιακές δυνάμεις», τονίζει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. «Διαφάνεια για όλα» η απάντηση στην απαίτηση για εξεταστική επιτροπή για θέματα υγείας.
Αναλυτικά η δήλωση:
«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα παράγει εδώ και μήνες ανασφάλεια και αβεβαιότητα στο εσωτερικό. Η αξιολόγηση δεν κλείνει. Η εμπιστοσύνη των πολιτών εξανεμίζεται. Η ύφεση επέστρεψε. Οι επενδύσεις δεν έρχονται. Και τώρα τελευταία υπάρχει και εξαγωγή τρομοκρατικών δεμάτων.
Η χώρα είναι μετέωρη. Και πάει να γίνει παρίας. Δεν θα το επιτρέψουμε. Η ανασφάλεια κυριαρχεί παντού. Οι κίνδυνοι μεγαλώνουν. Οι κυβερνώντες επιδεικνύουν και ανικανότητα και επιπολαιότητα και πολιτική ανεντιμότητα. Κάθε φορά που βρίσκονται σε αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, εξαγγέλλουν και μια εξεταστική επιτροπή -όπως σήμερα για την υγεία.
Η θέση μας είναι κρυστάλλινη: Διαφάνεια για όλα, διαφάνεια παντού και για τα πάντα. Αυτό που έχει όμως κυρίαρχη σημασία και το ζητά με αγωνία η κοινωνία είναι η έξοδος από την κρίση. Αγωνιζόμαστε δυναμικά και δημιουργικά γι' αυτό. Και ξέρουμε ότι η μόνη λύση είναι εκλογές - εκλογές το ταχύτερο.
Γιατί δεν αξίζει στην Ελλάδα μας να μπει σε περιπέτεια και να τα χάσει όλα, επειδή κυβερνάται από παρακμιακές δυνάμεις. Δυνάμεις που θέλουν να κρατήσουν την εξουσία με οποιοδήποτε κόστος για τους πολίτες.
Εμείς είμαστε έτοιμοι. Έχουμε σχέδιο. Έχουμε τόλμη. Ενώνουμε τους Έλληνες. Και ξέρουμε πως το μέλλον δεν περιμένει».
ΝΔ: Ανέξοδες προσπάθειες φτηνού λαϊκισμού από τον Τσίπρα
Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα για την Υγεία στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κατήφορος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζεται καθημερινά χωρίς ντροπή, χωρίς καμιά αναστολή. Σήμερα, δια στόματος του πρωθυπουργού, ο ελληνικός λαός έμαθε ότι ετοιμάζουν προσλήψεις προσωπικού αορίστου χρόνου στην Υγεία από την πίσω πόρτα, χωρίς τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ. Η δήθεν αριστερή Κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξαπατήσει χιλιάδες πολίτες, δημιουργώντας έναν κομματικό στρατό, πέρα και πάνω από τα όρια της νομιμότητας, "πουλώντας" τους μια μόνιμη θέση στο Δημόσιο.
Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι θα απολύσει τους δημόσιους υπαλλήλους στις Τοπικές Μονάδες Υγείας. Άραγε, πότε πρωθυπουργέ προλάβατε να διορίσετε τους εργαζομένους αυτούς; Πότε πρόλαβαν και έγιναν μόνιμοι οι εργαζόμενοι αυτοί, αφού η σχετική τροπολογία που φέρατε μαύρα μεσάνυχτα χθες στη Βουλή κάνει λόγο για συμβάσεις διάρκειας δύο ετών ιδιωτικού δικαίου;
Μήπως, τελικά, μονιμοποιήθηκαν πριν καν προσληφθούν; Και αν ναι, ποιά ήταν η συμμετοχή στην όλη διαδικασία του ΑΣΕΠ; Οι θέσεις, εκτός ΑΣΕΠ, μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων οδηγούν στη μονιμότητα; Από πότε κ. Τσίπρα;
Να θυμίσουμε ότι στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 29/12/2016, είχε αποφασιστεί πως δεν θα υπάρξει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Υγεία για το 2017, στοιχείο που αποδεικνύεται και από τον σχετικό κωδικό στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας! Ποιος, τελικά, λέει την αλήθεια; Ο κ. Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο στα τέλη του προηγούμενου χρόνου ή ο κ. Τσίπρας σήμερα στην ώρα του πρωθυπουργού;
Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να σεβαστεί τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Μετά τις κομματικές διευθετήσεις που έκανε με τον συγκυβερνήτη του σχετικά με τα ποσοστά στους διορισμούς των διοικήσεων, η απόφαση του ΣτΕ τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα και πλέον καλείται το Δημόσιο να πληρώσει εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις. Άραγε θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία και ο φορολογούμενος πολίτης να ανεχθεί όποιον έχει "μπάρμπα στην Κορώνη";
Ας μας απαντήσει ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Τσίπρας ποιός θα καλύψει οικονομικά τις αποζημιώσεις; Μήπως η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ή ακόμα και ο ίδιος; Ή θα στείλει το λογαριασμό στον ελληνικό λαό; Μήπως θέλει να μονιμοποιήσει και τους “τεχνοκράτες” διοικητές που έβαλε παράνομα;
Ας μην προτρέχει, λοιπόν, σε ανέξοδες προσπάθειες φτηνού λαϊκισμού. Κανείς εργαζόμενος που δουλεύει νόμιμα στο χώρο της Υγείας δεν θα χάσει τη δουλειά του. Ας σταματήσει ο κ. Τσίπρας την απόπειρα εξαπάτησης και ας ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας.
Άλλωστε, η Ελλάδα είναι πολύ μικρή και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας».