Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράιντερ (ILO): Στήριξη σε Ελλάδα για συλλογικές διαπραγματεύσεις

Θα σας στηρίξουμε σθεναρά στην υπόθεση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η δέσμευση του επικεφαλής του ILO στον πρωθυπουργό. Ισχυρό συμβολικό μήνυμα, τόνισε ο κ. Τσίπρας, εκτιμώντας ότι είναι πιθανό ένα καλό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις.

Ράιντερ (ILO): Στήριξη σε Ελλάδα για συλλογικές διαπραγματεύσεις

Με τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) των Ηνωμένων Εθνών, Γκάι Ράιντερ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η επίσκεψη του κ. Ράιντερ «γίνεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και την προσπάθειά της να ανακάμψει». Σημείωσε, επίσης, πως «δίνει ένα ισχυρό συμβολικό μήνυμα ότι οι προσπάθειές μας να σταματήσει το εδώ και επτά χρόνια καθεστώς εξαιρέσεων από τις ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές που αφορά τα εργασιακά δικαιώματα, πρέπει να δικαιωθούν».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι κάτω από αυτή την ευρύτερη υποστήριξη, οι εξελίξεις δείχνουν ότι είναι πιθανό να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις για τη β' αξιολόγηση.

Ο κ. Ράιντερ, σε δήλωσή του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ανέφερε ότι ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζόμενων που το ILO υπερασπίζεται, είναι το δικαίωμα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Και πιστεύουμε, είπε, ότι ο σεβασμός σε αυτό το δικαίωμα, όπως και αν το λαμβάνουμε υπόψη, πρέπει να είναι σημαντικό κομμάτι της θεώρησης όχι μόνο των ελληνικών παραγόντων (κυβέρνησης, εργοδοτών και εργαζομένων) αλλά και των διεθνών εταίρων σας. «Και θα στηρίξουμε σθεναρά αυτή την υπόθεση», σημείωσε.

Ο γενικός διευθυντής του ILO υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να συνδέουμε τις συγκεκριμένες συνθήκες στην Ελλάδα με το μέλλον της Ευρώπης και του ευρωπαϊκού κοινωνικού εγχειρήματος. «Το μέλλον της Ευρώπης πρέπει να βασίζεται σθεναρά στις κοινωνικές αρχές που την έκαναν επιτυχημένη για δεκαετίες», επισήμανε και κατέληξε: «Η ελληνική υπόθεση σχετίζεται άμεσα με το ευρωπαϊκό μέλλον».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v