Ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να ωραιοποιήσει την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, επιχειρώντας να ξεγελάσει ξανά τους Έλληνες, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας.
Τόνισε ότι η ΔΕΗ είναι ο μόνιμος βωμός ψέματος του Τσίπρα, υπενθυμίζοντας τις υποσχέσεις για σκίσιμο των μνημονίων και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Ομως, υπογράμμισε, ψέματα ακούστηκαν στη ΔΕΘ και το 2015 και το 2016, για ανάπτυξη, χρέος, ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, τον ακατάσχετο λογαριασμό και πολλά άλλα.
«Ξέρουμε τι θα πουν. Δεν θα μας εκπλήξουν. Θα πουν ότι δήθεν τελειώνουμε με τα μνημόνια, όταν έχουν δεσμεύσει τη χώρα για πολλά χρόνια. Θα μιλήσουν για δουλειές, τη στιγμή που λίγο πιο δίπλα, στη Χαλκιδική, υπονομεύουν τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα, από την Ελληνικός Χρυσός», τόνισε.
Εξαντλήθηκαν από τη φοροεπιδρομή οι πολίτες
Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι μια μέση ελληνική οικογένεια καλείται να πληρώσει φόρους 6.000 ευρώ ως τα Χριστούγεννα.
Οπως είπε, είναι ορατά τα σημάδια φορολογικής εξάντλησης των πολιτών. Οι πιο πολλοί δεν πληρώνουν, γιατί δεν έχουν για να πληρώσουν.
Την ίδια στιγμή, συμπλήρωσε, η στάση πληρωμών του κράτους συνεχίζεται, με τις προφανείς συνέπειες. Νοσοκομεία υπολειτουργούν, καρκινοπαθείς καθυστερούν να υποβληθούν σε θεραπείες, ασθενοφόρα παραμένουν καθηλωμένα.
Ταυτόχρονα, μέτρα 5,1 δισ. ευρώ είναι προ των πυλών, τα οποία αναμένεται να πλήξουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Είναι πέρα και πάνω από όσα μπορούμε να πληρώσουμε.
Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει
Η ευρωζώνη αναπτύσσεται με υψηλότερους ρυθμούς. Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα δυστυχώς οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται χαμηλότερα. Οσο πέφτει η ανάπτυξη, ως γνωστόν, αυξάνονται οι φόροι, σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι σήμερα το ΑΕΠ μας είναι 30 δισ. λιγότερο από όσο θα ήταν αν δεν είχε μεσολαβήσει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η όποια μικρή βελτίωση υπάρχει σε κάποιους τομείς είναι σε σχέση με το χείριστο σημείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ακόμη δεν έχουμε επιστρέψει στο 2014. Κάνουν σύγκριση με τον δικό τους χειρότερο εαυτό και θριαμβολογούν μιλώντας για έξοδο από την κρίση, σημείωσε.
Ο κίνδυνος, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχει περάσει. Προχωράμε αργά, με ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μόνο δεν καλύπτουμε το χαμένο έδαφος, αλλά η απόσταση από τον ευρωπαϊκό πυρήνα μεγαλώνει. Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει μόνο με μια διακυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ.
Αυτή την πραγματικότητα το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να αποκρύψει με σενάρια συνωμοσίας. Η ανεπάρκεια στις πυρκαγιές αποδόθηκε σε σχέδιο εμπρησμών. Η κατάργηση των εξετάσεων έγινε διπλασιασμός τους. Τελικά η κυβέρνηση προτείνει ένα σχέδιο που εντείνει την κόπωση των παιδιών και αυξάνει την επιβάρυνση, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση καλύπτει πλήρως, για τους δικούς της λόγους, τις πράξεις και τις πρακτικές του Υπουργού Άμυνας. Δεν χρειάζεται να πω ότι μόλις ξεκίνησαν 1.400 πλειστηριασμοί την ημέρα, με τον ΕΝΦΙΑ - θυμίζω τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαν - να ξανάρχεται και με τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος να «τρέχει», τότε ακριβώς η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει ιστορική αναδρομή στα σκοτεινά χρόνια του ναζισμού και του σταλινισμού, υπογράμμισε.
Οι πολίτες γνωρίζουν
Η κυβέρνηση είχε τις ευκαιρίες της, δοκιμάστηκε και απέτυχε. Το μόνο που τους έχει μείνει είναι οι καρέκλες τους. Δεν θα τους παρακολουθήσουμε στη λάσπη. Δεν θα ρίξουμε νερό στον μύλο όσων θέλουν να ξεπλύνουν τις αποτυχίες τους με ένταση, σημείωσε.
Οι πολίτες γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με μια κυβέρνηση που όταν δεν ψεύδεται, διχάζει και όταν δεν διχάζει, λασπολογεί, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.
ΣΥΡΙΖΑ: Απόθεμα θράσους διαθέτει ο Κ. Μητσοτάκης
Στην ομιλία του στους τομεάρχες του κόμματος του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε για μία ακόμα φορά πως διαθέτει πολύ μεγάλο απόθεμα θράσους, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
Ο πρόεδρος του κόμματος που διέλυσε τη δημόσια υγεία, που απέλυσε γιατρούς και έβαλε λουκέτο σε νοσοκομεία, έχει το θράσος να αναφερθεί στην κατάσταση της υγείας! Έχει το θράσος να αναφερθεί στη συμβολή του κόμματος του στην εδραίωση των δημοκρατικών θεσμών. Αυτό που... ξέχασε να πει είναι ότι τις τελευταίες μέρες ο ίδιος και μια σειρά προβεβλημένων στελεχών του κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να ξεπλύνουν τα εγκλήματα των νεοναζί.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να αναφερθεί και στο διαβόητο... “success story” που δήθεν είχε επιτύχει η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014. Τότε, δηλαδή, που η ανεργία είχε αγγίξει το 27%, τότε που το πρωτογενές πλεόνασμα απείχε από τον συμφωνημένο στόχο κατά 1,3%, τότε που παρέδωσαν στην παρούσα κυβέρνηση άδεια ταμεία. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν “είδε” ούτε τη συμφωνία του Ιουνίου για το χρέος, ούτε τη συμφωνία για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, ούτε τη μείωση της ανεργίας κατά 5 και πλέον ποσοστιαίες μονάδες από το 2014 ως σήμερα, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
*Δείτε ολόκληρη την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".