Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σιγουριά στην κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει το Ελληνικό

Τη βεβαιότητα ότι ο επενδυτής θα προχωρήσει την επένδυση, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Καλύπτονται στο ακέραιο οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση, «η επενδυτική διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά», εκτίμησε.

Σιγουριά στην κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει το Ελληνικό

Το 2017 θα είναι η τρίτη χρονιά που η χώρα υπερβαίνει τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος που ορίζει η συμφωνία, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες. Θύμισε δε ότι θα δημιουργηθεί έτσι περιθώριο για δράσεις στήριξης της κοινωνίας, κάτι που προβλέπεται και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει κάθε σημαντική επενδυτική προσπάθεια, που θα αποδώσει σημαντικά οφέλη στην ελληνική οικονομία & κοινωνία. Παράλληλα όμως είναι πλήρως δεσμευμένη στην τήρηση του νόμου και των κανόνων. Αυτά ισχύουν και στην επένδυση στο Ελληνικό.

Όπως είπε, με τη χθεσινή απόφαση γίνεται ένα σημαντικό βήμα για να προχωρήσει το σχέδιο, με προστασία στην πολιτιστική κληρονομιά και κατοχυρώνοντας τη «νομική ασφάλεια».

Όπως ανέφερε, η απόφαση του ΚΑΣ είναι πλήρως συμβατή με τη συμφωνία που έχει υπογράψει το Δημόσιο με τον επενδυτή.

Απαντώντας σε ερώτηση του Euro2day.gr αναφορικά με την πιθανότητα υπαναχώρησης του επενδυτή μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι «δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι η επενδυτική διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά».

Οπως είπε, η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις διαδικαστικές ενέργειες, ώστε εντός της ορισμένης χρονικής προθεσμίας να εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα. Η διαδικασία θα κινηθεί με τους γρηγορότερους δυνατούς ρυθμούς, ώστε να μπορέσουμε να ανακοινώσουμε ότι το Δημόσιο έχει καλύψει τις συμβατικές του υποχρεώσεις και μπορεί να προχωρήσει η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικόν ΑΕ από το Δημόσιο στον επενδυτή, τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι η συμφωνία προβλέπει συγκεκριμένους λόγους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απόσυρση του επενδυτή. Ενας εξ αυτών ήταν να υπάρξει περιορισμός δόμησης σε ποσοστό άνω του 30% της έκτασης και ο άλλος να μην τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα από πλευράς δημοσίου. Κανένας εκ των δύο δεν πληρούται, σημείωσε. 



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v