Σκληρή επίθεση από το Ποτάμι στη Ρ. Δούρου για τις πλημμύρες

Σε επτά «κωδικούς δαπανών» που σχετίζονται με αντιπλημμυρικά έργα είχε προϋπολογισθεί για το 2017 το ποσό των 31.481.122 ευρώ αλλά έχουν δαπανηθεί για τα έργα αυτά μόνο 5.321.367 ευρώ, καταγγέλλει.

Σκληρή επίθεση από το Ποτάμι στη Ρ. Δούρου για τις πλημμύρες

«Με τρεις καταστροφές βρέθηκε αντιμέτωπη η χώρα τελευταία: τις πυρκαγιές του Αυγούστου, την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό και τον θάνατο 15 συμπολιτών μας στις χθεσινές πλημμύρες. Και στις τρεις περιπτώσεις, οι ευθύνες της ανίκανης κυβέρνησης είναι τεράστιες αλλά αυτή, αντί να τις αναλάβει, επιδίδεται με μαεστρία σε ένα πολιτικό εμπόριο της κοινωνικής ευαισθησίας και συμπόνοιας που οι Έλληνες δείχνουμε στα θύματα των καταστροφών αυτών», καταγγέλλει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.

«Μέχρι που έφτασαν στο ανεκδιήγητο να καταθέτουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, στην προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Ας ενημερωθεί, λοιπόν, η κα Δούρου ότι αυτή είναι η υπεύθυνη, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας με θέμα "Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων": Οι αρμοδιότητες μελέτης, κατασκευής και συντήρησης αντιπλημμυρικών έργων καθώς και οι αρμοδιότητες καθαρισμού και αστυνόμευσης ρεμάτων και απαλλοτριωμένων χώρων παρά τα ρέματα έχουν περιέλθει στις Περιφέρειες με τον Καλλικράτη.

Ας μην προσπαθεί, λοιπόν, να κρύψει την εγκληματική ανικανότητά της η κα Δούρου πίσω από επικοινωνιακά σκηνοθετημένες μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτή είναι η υπεύθυνη.

Ας κάνει επιπλέον τον κόπο να μελετήσει λίγο πιο προσεκτικά την εκτέλεση του προϋπολογισμού της περιφέρειάς της και να μας εξηγήσει γιατί ενώ σε 7 Κωδικούς δαπανών που σχετίζονται με αντιπλημμυρικά έργα είχε προϋπολογισθεί για το 2017 το ποσό των 31.481.122 ευρώ, είχαν δαπανηθεί για τα έργα αυτά μόνο 5.321.367 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2017; Βάσει αυτών των στοιχείων, συμπέρανε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας που συνεδρίασε λίγες μόνο ημέρες πριν την καταστροφή, στις 6/11/2017, ότι η Περιφέρεια είναι πανέτοιμη να ανταποκριθεί στις επερχόμενες συνθήκες;

Στην ίδια γραμμή, ανικανότητας και ψεύδους, κινείται και η κεντρική κυβέρνηση: Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του πρώτου εξαμήνου 2017, οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ήταν μειωμένες κατά 1.441 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τον στόχο. Αυτή η μείωση δαπανών για επενδύσεις και σε αντιπλημμυρικά έργα, μπορεί να δίνει στον κ. Τσίπρα τη δυνατότητα να μοιράζει ψηφοθηρικά μερίσματα, στερεί όμως από τους πολίτες την ασφάλεια που πρέπει να τους παρέχει το κράτος: ασφάλεια για τη ζωή και την περιουσία τους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v