Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βορίδης: «Ψευτοέγγραφα» κατέθεσε ο Καμμένος στη Βουλή

(upd) Αμφισβητεί ευθέως τη γνησιότητα εγγράφων που κατέθεσε ο υπ. Αμυνας στη Βουλή, για το θέμα της Σαουδικής Αραβίας, ο βουλευτής της ΝΔ. Μιλά για παράβαση καθήκοντος και «τετελεσμένο αδίκημα» του Πάνου Καμμένου.

Βορίδης: «Ψευτοέγγραφα» κατέθεσε ο Καμμένος στη Βουλή

Σε νέες καταγγελίες προχώρησε η Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο Μάκης Βορίδης μίλησε για «προβλήματα» στα έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη γνησιότητά τους.

Χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι στο έγγραφο που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά τον «τελικό χρήστη» (end user certificate) εμφανίζεται βεβαίωση υπογραφής από την Πρεσβεία της Ελλάδας, η οποία αφορά άλλο πρόσωπο από αυτό που υπογράφει το χαρτί.
Κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο για παράβαση καθήκοντος και χρήση ψευτοεγγράφων και μίλησε για «τετελεσμένο αδίκημα». Είπε ότι έπρεπε αυτό να ερευνηθεί από τη Βουλή, αλλά αυτή είναι μια «Βουλή συγκάλυψης» που προσπαθεί να καλύψει τον υπουργό Αμυνας.

Το κείμενο του Μαΐου του 2016 που εμφανίζει τον Β. Παπαδόπουλο ως πληρεξούσιο δεν έχει αριθμό πρωτοκόλλου. Ποιος το έφερε και σε ποιον το έδωσε; αναρωτήθηκε ο Μάκης Βορίδης στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Δεν έχει σφραγίδα επικύρωσης, είναι μια απλή εξουσιοδότηση, συμπλήρωσε.

Όπως είπε, ο Π. Καμμένος απάντησε επί του θέματος ότι ζήτησε από τη Σαουδική Αραβία να βεβαιώσει ότι το κείμενο είναι πραγματικό. Ο βουλευτής, ωστόσο, υποστήριξε ότι το αίτημα προς τη Σαουδική Αραβία έγινε από τον Β. Παπαδόπουλο και όχι από το υπουργείο Αμυνας.

Κατά τον Μ. Βορίδη, ο Σαουδάραβας που υπογράφει το αίτημα δεν μπορεί να δεσμεύει τη Σαουδική Αραβία. Επιπρόσθετα υποστήριξε ότι η απάντηση της Σαουδικής Αραβίας αναφέρει ότι το αίτημα αφορά την αεροπορία και όχι το υπουργείο Αμυνας της χώρας. Κατά τον ίδιο, έτσι επιβεβαιώνεται το προβληματικό της εκπροσωπήσεως.

Τα δύο ακόμα έγγραφα

Αναφορικά με τα έγγραφα που αφορούν τον «τελικό χρήστη» (end user certificate), τα οποία κατατέθηκαν στη Βουλή από τον Π. Καμμένο ώστε να αποδείξει ότι η Σαουδική Αραβία γνώριζε τον Β. Παπαδόπουλο, ο Μάκης Βορίδης κατήγγειλε ότι ο Β. Παπαδόπουλος εμφανίζεται και ως «εξαγωγική οντότητα».

Παράλληλα, στο έγγραφο εμφανίζεται βεβαίωση υπογραφής από την Πρεσβεία της Ελλάδας, στο οποίο εμφανίζεται να υπογράφει άλλος και να βεβαιώνεται η υπογραφή άλλου.

«Κάνει χρήση πλαστών;» το ερώτημα που θέτει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Η αντίδραση Καμμένου

«Τσάμπα μεροκάματα δίνετε στον concilierre, ξεφτιλίζεστε περισσότερο», έσπευσε να απαντήσει μέσω twitter, ο υπουργός Αμυνας.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v