Γεννηματά: Το Μαξίμου θα καταδικάσει την ανεύθυνη κίνηση Τραμπ;

«Μήπως οι έπαινοι Τσίπρα προς την εξωτερική πολιτική Τράμπ τον εμποδίζουν να κάνει κάτι τέτοιο;», σχολιάζει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Γεννηματά: Το Μαξίμου θα καταδικάσει την ανεύθυνη κίνηση Τραμπ;

Η απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ να αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ και να μεταφέρει εκεί την πρεσβεία της χώρας του συνιστά πράξη που περικλείει σοβαρούς κινδύνους και θα έχει βαθύτατα ζημιογόνες συνέπειες για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μ. Ανατολή, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Φώφη Γεννηματά.

Οπως αναφέρει, η κίνηση Τραμπ «προδικάζει το status της πόλης ως πρωτεύουσας μόνο του Ισραήλ ενώ παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για μια «λύση δύο κρατών» και περιφρονεί το σύνολο της Παγκόσμιας κοινής γνώμης η οποία τάχθηκε ενάντια σ’ αυτή την απόφαση. Ελπίζουμε ότι την τελευταία στιγμή θα επικρατήσει η λογική και δεν θα υλοποιηθεί η εν λόγω επικίνδυνη απόφαση.

Η Ελληνική κυβέρνηση θα καταδικάσει αυτή την ανεύθυνη πράξη ή μήπως οι έπαινοι Τσίπρα προς την εξωτερική πολιτική Τράμπ τον εμποδίζουν να κάνει κάτι τέτοιο;», καταλήγει η ανακοίνωση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus