Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοτζιάς: Να ελέγχει η Βουλή τα «απόρρητα κονδύλια» όλων των υπουργείων

«Ρουκέτα» του υπουργού Εξωτερικών, μετά το «επεισόδιο» που είχε χθες στο υπουργικό συμβούλιο με τον Π. Καμμένο.

Κοτζιάς: Να ελέγχει η Βουλή τα «απόρρητα κονδύλια» όλων των υπουργείων

«Πολιτική πρωτοβουλία» Κοτζιά, που συνδέεται με το χθεσινό «επεισόδιο» στο υπουργικό συμβούλιο μεταξύ του ιδίου και του Πάνου Καμμένου, ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών ζητά την ψήφιση νόμου με τον οποίο η Βουλή θα αποκτήσει την αρμοδιότητα να ελέγχει τα ονομαζόμενα «μυστικά κονδύλια» όλων των υπουργείων.

Σύμφωνα με κύκλους του ιδίου, μέχρι σήμερα περνούν από τον δημοκρατικό έλεγχο του Κοινοβουλίου τα «απόρρητα κονδύλια» μόνον του υπουργείου Εξωτερικών, βάσει νομοθέτησης που προώθησε ο κ. Κοτζιάς στην αρχή του 2017.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να ισχύει ο ίδιος νόμος (που εφαρμόζεται για το υπουργείο Εξωτερικών) και για όλα τα υπόλοιπα υπουργεία που διαθέτουν στους προϋπολογισμούς τους «απόρρητα κονδύλια».

Όπως επισημαίνεται, ένα από αυτά τα υπουργεία είναι το υπουργείο Αμύνης.

Ο κ. Κοτζιάς φέρεται να επανέφερε αυτή την πρόταση στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, προκαλώντας την «έκρηξη» του υπουργού Άμυνας. Και αυτό διότι, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο κος Καμμένος κατηγόρησε τον Ν. Κοτζιά, μεταξύ άλλων, για τη διαχείριση των κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v