Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Θα είναι μεγαλύτερο το πακέτο της ΔΕΘ

Τα οφέλη για το Δημόσιο από την συμφωνία με την Εκκλησία περιέγραψε ο πρωθυπουργός. Τόνισε ότι «ερχόμαστε να λύσουμε θέματα που είναι σε εκκρεμότητα εδώ και δεκαετίες». Το 2019 η προκήρυξη για τις 10.000 θέσεις εργασίας.

Τσίπρας: Θα είναι μεγαλύτερο το πακέτο της ΔΕΘ

Ο πρωθυπουργός κόντρα στις εκτιμήσεις ότι θα χρειαστεί να περικόψει μέρος των όσων εξήγγειλε στην Θεσσαλονίκη (κόστους 750 εκατ. ευρώ) δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ότι το πακέτο τελικά θα είναι μεγαλύτερο και θα υπερβεί τα 900 εκατ. ευρώ, δίνοντας επιπλέον δυνατότητες.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας δήλωσε πως ερχόμαστε να λύσουμε θέματα που είναι σε εκκρεμότητα εδώ και δεκαετίες. Τώρα είπε ερχόμαστε και κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω: Εμείς αναγνωρίζουμε ότι το κράτος πήρε περιουσία της Εκκλησίας σε μικρότερη αξία και αυτή αναγνωρίζει ότι δεν έχει πλέον καμία αξίωση επ’ αυτής.

Συμπλήρωσε ότι εμείς δίνουμε την αμοιβή των κληρικών ως επίδομα ώστε η Εκκλησία να «απελευθερώνει» 10 χιλιάδες θέσεις εργασίας που στο μέλλον θα μπορούν να γίνουν προσλήψεις. Παράλληλα, σημείωσε ότι δημιουργείται και το Ταμείο για την αξιοποίηση της αμφισβητούμενης περιουσίας. «Υπολογίζουμε ότι ως το 2030 η επιδότηση των κληρικών θα καλύπτεται στο σύνολό της από τα έσοδα του Ταμείου».

Απαντώντας στο τι κερδίζει το Δημόσιο δεδομένου ότι θα εξακολουθήσει να πληρώνει τους κληρικούς είπε ότι ένα όφελος είναι ότι θα απελευθερωθούν 10.000 θέσεις εργασίας οι οποίες θα καλυφθούν σε βάθος χρόνου καλύπτοντας ανάγκες.

Η προκήρυξη θα γίνει το 2019. Παράλληλα στόχος είναι σε περίπου 10 χρόνια τα έσοδα από το Ταμείο να καλύπτουν το κόστος της μισθοδοσίας των κληρικών.

Δεν θυσίασα κανέναν, ο N. Κοτζιάς παραιτήθηκε

«Δεν θυσίασα κανέναν ο κ. Κοτζιάς παραιτήθηκε», δήλωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση αν προτίμησε να «θυσιάσει» τον κ. Κοτζιά μετά τη σύγκρουση που είχε με τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «εξαιρετικό» το έργο του κ. Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών και «εξαιρετική» τη συμβολή του στην πορεία ανάταξης της χώρας.

Το μήνυμα στον Ερντογάν

"Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν και δεν απειλείται από κανέναν", είναι το μήνυμα που έστειλε στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ο Αλ. Τσίπρας. "Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά δεν θα απεμπολήσουμε κανένα κυριαρχικό δικαίωμα μας", τόνισε και είπε πως προετοιμάζεται η επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, ύστερα από πρόσκληση του κ. Ερντογάν, αλλά δεν έχει κλειστεί ακόμα η ημερομηνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και στις εκλογές

Οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019 δήλωσε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019 και στις βουλευτικές εκλογές.

«Αυτός είναι ο στόχος μου, αυτό επιθυμώ και θα το πετύχω», είπε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα γυρίσει μπούμερανγκ για τον κ. Μητσοτάκη η δημοσκοπική πρωτιά της Ν.Δ. όταν θα διαπιστώσει μετά τις ευρωεκλογές ότι πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v