Σαμαράς: Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τελειώσανε

Επικίνδυνος για τη χώρα ο Αλέξης Τσίπρας γιατί «δεν έχει κόκκινες γραμμές. Ο,τι του ζητάνε το δίνει», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός. «Ηρθε λοιπόν, πια η ώρα να πληρώσουν το λογαριασμό»

Σαμαράς: Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τελειώσανε

Μετωπική επίθεση στη συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του 12ου συνεδρίου της ΝΔ. Χειροκροτούμενος θερμά από τους συνέδρους, ο πρώην πρωθυπουργός, σε υψηλούς τόνους, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «επικίνδυνο για πολλά. Κυρίως για ένα: το σημαντικότερο - το πιο δηλητηριώδες για τη χώρα: Γιατί δεν έχει "κόκκινες γραμμές"! Ό,τι του ζητάνε το κάνει. Ό,τι του ζητάνε τους το δίνει! Η υποχωρητικότητα που δείχνει προς όλες τις κατευθύνσεις - σε ισχυρούς αλλά και σε ανίσχυρους γείτονες - δεν έχει προηγούμενο! Δεν είναι από ανάγκη. Είναι επιλογή! Δεν πιστεύει στα σύνορα και στην ανάγκη φύλαξής τους. Δεν πιστεύει στο Έθνος! Θεωρεί "εθνικιστές" όσους αγαπάμε την Πατρίδα μας! Και διχάζει τους Έλληνες».

Ο κ. Σαμαράς εγκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «κάνει όλες τις υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Και δεν κάνει το μόνο που θα ενίσχυε τη χώρα: Μεταρρυθμίσεις! "Κλειδώνει" τη Ελλάδα στη στασιμότητα. Βυθίζει την Οικονομία στο τέλμα. Ο ίδιος σαπίζει στην εξουσία - και μαζί του σαπίζει η χώρα ολόκληρη».

Ο πρωθυπουργός, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, «υπερηφανεύεται που μπαίνει στα μεγάλα κέντρα εξουσίας του εξωτερικού χωρίς γραβάτα. Που καταντήσαμε... Δεν ξέρει. ο καημένος, πως σημασία δεν έχει αν φοράς γραβάτα όταν μπαίνεις. Το σημαντικό είναι να έχεις το κεφάλι ψηλά όταν βγαίνεις»

Πλέον, σημείωσε, «ήρθε λοιπόν, πια η ώρα να πληρώσουν το λογαριασμό… Αλλά και αυτοί που πραγματικά αγαπούν τον τόπο πρέπει να συνειδητοποιήσουν τη σημασία των εκλογών που έρχονται. Πάνω από τα «θέλω» του καθενός μας, να υπερισχύσει η Τιμή της Δημοκρατίας».

Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε και για τον κίνδυνο της ακυβερνησίας. «Ο Τσίπρας έχει υπονομεύσει το μέλλον της χώρας. Μας έβγαλε από τα μνημόνια - υποτίθεται - αλλά χωρίς να μπορεί να βγει στις αγορές. Μοιράζει μικρό-επιδόματα, αλλά δεν πληρώνει τα φέσια του κράτους στους ιδιώτες! Δεν πληρώνει συντάξεις. Έχει διώξει ξένες επενδύσεις, οι Τράπεζες και πολλές ΔΕΚΟ βρίσκονται στον αέρα, και ο ίδιος με την απλή αναλογική που ψήφισε, σπρώχνει εν γνώσει του τη χώρα στην ακυβερνησία. Να γιατί η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση - συναίνεση με όσους συμφωνούν, αναμφίβολα - αλλά και άμεση αλλαγή εκλογικού νόμου και Προεδρική πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή», ανέφερε.

Η Ευρώπη, τόνισε ο κ. Σαμαράς, «έχει τρεις βασικούς λόγους να είναι «ικανοποιημένη» από τον κ. Τσίπρα», τόνισε και συνέχισε: «Πρώτον, γιατί ο κ. Τσίπρας, με την ανικανότητά του και τις "κολοτούμπες" του, έσβησε για πάντα από το λεξικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης την έννοια «Κυβέρνηση της Αριστεράς»! Το κόστος, όμως, για τον τόπο ήταν τεράστιο… Δεύτερον, γιατί υποθήκευσε όλα τα δάνεια που χρωστάμε ως Ελλάδα στο διαβόητο «υπερταμείο». Που εγώ ως Πρωθυπουργός ποτέ δεν είχα δεχθεί να διαπραγματευθώ… Και που ο ίδιος ο Τσίπρας, ως αντιπολίτευση, κατήγγειλε το 2011, επί λέξει, ως πράξη «εσχάτης προδοσίας»! Αλλά αυτός την έκανε! Για 99 χρόνια μάλιστα… Και είναι η πιο ακριβή υποθήκη δανείου στην Παγκόσμια Ιστορία. Που περιλαμβάνει ακόμα και τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς της πατρίδας μας. Και τρίτον», συνέχισε ο κ. Σαμαράς, «για τη Συμφωνία με τα Σκόπια. Εδώ η κυβέρνηση Τσίπρα υπέγραψε μια Συμφωνία – που επίσης εγώ δεν είχα ποτέ δεχθεί να διαπραγματευθώ με το Γκρουέφσκι – που κι αν περάσει, δεν θα λύσει το πρόβλημα του αλυτρωτισμού. Η αγωνία κάποιων συμμάχων μας να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, δεν τους επέτρεψε να λάβουν υπ’ όψιν, ότι οι υπογραφές στις Πρέσπες οξύνουν πλέον το πρόβλημα και μέσα στην Ελλάδα, ενώ εμπλέκουν και τη Βουλγαρία! Το κόστος για την Πατρίδα μας θα είναι και εδώ τεράστιο».

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για «αυτούς που το παίζουν ‘προστάτες των φτωχών’. Από την άλλη γεμίζουν, βέβαια, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, για την παρέα τους, με χλιδάτα εδέσματα: Αν εγώ είχα επιτρέψει εγώ τέτοιο μενού πολυτελείας στη δική μου εποχή, ο Τσίπρας θα χάλαγε τον κόσμο. Αλλά τώρα … ‘Χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη’. Εγώ πάντως, να το θυμούνται, δεν ξεχνάω! Και να ξέρουν πως όταν λέω ότι «θα τους πάω μέχρι τέλους», το εννοώ! Και ασφαλώς, και ο κόσμος δεν ξεχνάει».

Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, τόνισε ο κ. Σαμαράς, «θέλει να φύγει αυτή η κυβέρνηση... χθες! Δεν το συζητάει, δεν «ταλαντεύεται». Θέλει να φύγει… Κι όλοι αυτοί ξέρουν πώς ο μόνος τρόπος να φύγει ο Τσίπρας είναι με την μεγάλη εκλογική νίκη της ΝΔ. Γιατί μέσα στην Ελληνική κοινωνία έχει γίνει μια τεράστια μεταστροφή τα τέσσερα τελευταία χρόνια… Ένα τεράστιο, πλειοψηφικό κομμάτι του Ελληνικού λαού είδε και συνέκρινε και λέει δύο λέξεις πια: Ως εδώ… Κι άλλες δύο: Ποτέ ξανά! Άνθρωποι που ψήφισαν παλαιότερα τα πάντα: δεξιά κόμματα, κεντρώα κόμματα και αριστερά ακόμα, είδαν και έφριξαν και θόλωσαν. Και κυρίως, κατάλαβαν…»

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε: «Χρόνια τώρα, ήμουν και είμαι αντίθετος με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας. Γι’ αυτό ακριβώς: Γιατί πιστεύω ότι - εκτός από όλα τα άλλα - το όνομα θα συμπαρασύρει αναγνώριση και μακεδονικής εθνότητας και μακεδονικής γλώσσας. Και αναγνώριση δικαιωμάτων του σκοπιανού αλυτρωτισμού μέσα στην Ελλάδα! Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι Έλληνες πρωθυπουργοί μέχρι τον Τσίπρα, είχαμε αρνηθεί να αναγνωρίσουμε εθνότητα και γλώσσα Μακεδόνων. Και ήρθε αυτός και τα έδωσε όλα».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v