Αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης μετά το διαζύγιο με Καμμένο

Για το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπεται να μην θυσιάσω την καρέκλα μου, δήλωσε μετά το ραντεβού ο Π. Καμμένος. Δεν ξεκαθάρισε τι θα κάνει με την ψήφο εμπιστοσύνης. Η διαδικασία στη Βουλή αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη.

Αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης μετά το διαζύγιο με Καμμένο

Υπήρξε συνεργασία τεσσάρων ετών σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος μετά το ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος στο Μακεδονικό είπε ότι «δεν μου επιτρέπεται να μην θυσιάσω την καρέκλα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό και εξήγησα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία», δήλωσε. 

Ο ίδιος, πάντως, δεν ξεκαθάρισε τη στάση του σε ότι αφορά την ψήφο εμπιστοσύνης δηλώνοντας ότι θα τα εξηγήσει όλα στην συνέντευξη τύπου που ακολουθεί.

Αναλυτικότερα δήλωσε: συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό κάναμε μια αναλυτική συζήτηση. Υπήρξε μια συνεργασία τεσσάρων χρόνων σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Δυο κόμματα από διαφορετικούς χώρους βρεθήκαμε μαζί και καταφέραμε να βγάλουμε την πατρίδα από τα μνημόνια. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη.

Στο θέμα της Μακεδονίας, του ονόματος για το οποίο υπήρξαν χιλιάδες νεκροί δεν μου επιτρέπεται να μην θυσιάσω την καρέκλα μου. θα γίνουν αναλυτικές ανακοινώσεις σε λίγο.

Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για την συνεργασία και εξήγησα ότι για το εθνικό θέμα δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση».

Σε ερώτηση για το εάν αίρεται η εμπιστοσύνη δήλωσε ότι «θα σας εξηγήσω στην συνέντευξη τύπου τα πάντα».

Οπως μετέδωσε πάντως από το πρωϊ το Euro2day.gr, το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται αποφασισμένο να προχωρήσει σε ψήφο εμπιστοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχεδιασμός είναι να γίνει η συζήτηση Τρίτη με Πέμπτη και να αναβληθούν οι αυριανές συνεδριάσεις στη Βουλή. 

Υπενθυμίζεται ότι για να κερδηθεί απαιτείται πλειοψηφία επί των παρόντων βουλευτών με ελάχιστο αριθμό τους 120. Ο πρωθυπουργός πάντως έχει δηλώσει ότι αν δεν εξασφαλίσει 151 βουλευτές θα προχωρήσει εν ευθέτω χρόνω σε εκλογές.

 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι Ν. Μαυραγάνης παραιτείται από την κυβέρνηση. Θυμίζεται ότι δεν είναι βουλευτής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v