Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοδωράκης: Θετική ψήφος στις Πρέσπες δεν σημαίνει και ψήφος εμπιστοσύνης

Το Ποτάμι θα καταψηφίσει στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, λέγοντας πως χρειάζονται εκλογές ώστε “ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για τις νέες σελίδες”. Τι είπε για τους βουλευτές εκτός ΣΥΡΙΖΑ που δίνουν θετική ψήφο.

Θεοδωράκης: Θετική ψήφος στις Πρέσπες δεν σημαίνει και ψήφος εμπιστοσύνης

“Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σημαίνει και θετική ψήφος για τις Πρέσπες, ενώ θετική ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει και ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση” είπε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Η τοποθέτηση αυτή γίνεται μία μόλις ημέρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου θα αποφασιστεί η τελική στάση του κόμματος στην ψηφοφορία για τις Πρέσπες.

Αναφερόμενος στις απειλές που γίνονται στους βουλευτές ο Σταύρος Θεοδωράκης χρησιμοποίησε τον όρο “εθνικιστές κουκουλοφόροι”, επισημαίνοντας πως λίγα χρόνια νωρίτερα υπήρχαν οι “αντιμνημονιακοί κουκουλοφόροι”. Μάλιστα σημείωσε πως οι “κουκουλοφόροι” είναι “ένα ωραίο επάγγελμα σε αυτή τη χώρα. Κάνουν την πλάκα τους, εκτονώνονται- ανώνυμοι είναι και δεν παίρνουν ρίσκο- και μετά γυρνάνε να δουν τα κατορθώματα τους στο δελτίο ειδήσεων”.

Όσον αφορά στην ψήφο εμπιστοσύνης σημείωσε πως το Ποτάμι θα καταψηφίσει μία “αποτυχημένη κυβέρνηση”, καθώς χρειάζονται εκλογές ώστε “ο λαός να αποφασίσει για τη νέα σελίδα”. Εξαπολύοντας “βέλη” στον ΣΥΡΙΖΑ πως “έχει κάνει μεγάλη σχολή με τις κωλοτούμπες “.

Αναφερόμενος στο πολιτικό τοπίο, που έχει διαμορφωθεί, σημείωσε πως χρειάζεται να δεσμευθούν όλοι ότι “οι βουλευτές δεν αλλάζουν κόμμα στη διάρκεια της θητείας”. Παράλληλα τόνισε πως “κάθε βουλευτής της νέας πλειοψηφίας οφείλει να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει. Εκτός αν κάποιοι βουλευτές θέλουν να παραμείνουν ντεμέκ Μακεδονομάχοι αλλά αυτή τη φορά με υπουργικά κουστούμια”.

Μάλιστα αναφέρθηκε στους βουλευτές – που δεν είναι στο ΣΥΡΙΖΑ και σκοπεύουν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης- λέγοντας πως “ τέσσερις από τους έξι που ξαφνικά είδαν το “συριζαϊκό φως” κρύβονται και δεν μιλούν”. Συνέχισε επισημαίνοντας πως “δεν λένε τι είναι αυτό που τους κάνει να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Μία ψήφο εμπιστοσύνης που δίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση”.

Κλείνοντας έκανε αναφορά στα ανοιχτά θέματα, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως : “ η Συνταγματική Αναθεώρηση και η σχέση Εκκλησίας- Κράτους θα στηριχτούν από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ; Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια βρίσκει σύμφωνο τον κύριο Δανέλλη; Οι κύριοι Κόκκαλης και Ζουράρις, που έχουν κάνει καριέρα ως Μακεδονομάχοι θα ψηφίσουν τις Πρέσπες; 'Η μιλάμε για ψήφο μιας χρήσης;”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v