Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμμένος: Αλέξη σταμάτα τις Πρέσπες και κάνε δημοψήφισμα

Για αλλαγή στάσης δυο φορές από την κυβέρνηση στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών έκανε λόγο στη βουλή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Τι είπε για τα στελέχη των ΑΝΕΛ που παρέμειναν στην κυβέρνηση.

Καμμένος: Αλέξη σταμάτα τις Πρέσπες και κάνε δημοψήφισμα

Με προσωπική αναφορά στον “αγαπητό Αλέξη” ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ζήτησε να μην προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών και να γίνει δημοψήφισμα. Μάλιστα επικαλέστηκε το 2015 λέγοντας στον Πρωθυπουργό “τότε είπες Πάνο δεν έχω λαϊκή εντολή να το περάσω ”, προσθέτοντας “τώρα επικαλούμαι τη δική σου ευαισθησία, τη δύναμη του πιστεύω σου στην άποψη του ελληνικού λαού και σε καλώ να σταματήσεις τη συζήτηση”.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είπε πως άλλαξε δύο φορές το χρονοδιάγραμμα για τη συμφωνία. “Η διαβεβαίωση που υπήρχε τον Ιούνιο από τον κ. Κοτζια και από τον κ.Τσίπρα ήταν ότι η συμφωνία θα έρθει μετά τις εκλογές. Και η δεύτερη διαβεβαίωση ήταν ότι θα έρθει τον Μάρτιο. Έχουμε δύο φορές αλλαγή στάσης” σημείωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους, που τον οδήγησαν να καταψηφίσει την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας το καλοκαίρι. Όπως είπε “θα έπεφτε η κυβέρνηση και θα ερχόταν ο κ. Μητσοτάκης να διαπραγματευτεί όνομα με Erga Omnes, δηλαδή Βόρεια Μακεδονία. Τι άλλο θα είχε συμβεί; Δεν θα είχε βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια”.

Όσον αφορά στα στελέχη των ΑΝΕΛ που παρέμειναν στην κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος επεσήμανε “σε αυτή την προσπάθεια δεν υπάρχουν ούτε δανεικοί βουλευτές ούτε παίκτες όπως ειπώθηκε ή υπονοήθηκε. Αυτή την κοινοβουλευτική ομάδα έχω, με αυτούς παλεύω, άλλοι με εγκαταλείπουν , άλλοι επέλεξαν τον υπουργικό θώκο”. Προσθέτοντας πως “αυτό που ζητώ από τον κυβερνητικό μου εταίρο είναι σε μια έντιμη συμφωνία αυτοί δεν μπορούν να παραμείνουν υπουργοί σε μία κυβέρνηση που μαζί δημιουργήσαμε”.

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ του Π. Καμμένου και γαλάζιων βουλευτών, ενώ δεν έλειψαν και οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σε επερώτηση του 2017 η Νέα Δημοκρατία αποδεχόταν την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για την γειτονική χώρα. Οι τόνοι ανέβηκαν στα ύψη, με τη συζήτηση να πηγαίνει σε... κότερα και λίγο αργότερα σε... αλκοτεστ.

Ειδικότερα ακούστηκε από τα γαλάζια έδρανα – σύμφωνα με πληροφορίες από τον Θ. Καράογλου - η φράση “να γίνει αλκοτέστ”. Σφοδρή ήταν του Πάνου Καμμένου, αλλά και του προεδρεύοντος εκείνη τη στιγμή, Νικήτα Κακλαμάνη. Ο τελευταίος έδωσε εντολή να διαγραφεί η φράση από τα πρακτικά

Αναφερόμενος, στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος είπε μία παροιμία, την οποία, όπως τόνισε, λένε σε χωριά: «Ο άντρας αν γεύεται τη γλύκα του κεράτου, μέλι και γάλα γίνεται για την κυρά του. Ε, αυτό δεν ισχύει για εμάς”.

Έντονη ήταν αντιπαράθεση και με τη Σοφία Βούλτεψη για την οποία ο Π. Καμμένος είπε «δεν πρόκειται να σε πάω βόλτα με το κότερο». Για να προσθέσει πως η Σ.Βούλτεψη είχε κάνει μία ερώτηση για ένα κότερο και εξετάστηκε από το ΣΔΟΕ και αποδείχθηκε ότι ήταν νόμιμο.

Από την πλευρά της Σ. Βούλτεψη απάντησε : «Δεν ξέρω τι κάνει ο κ. Καμμένος. Δεν πρόκειται να να δεχθώ υπονοούμενα σε σχέση με θέματα ηθικής και σεξιστικά υπονοούμενα».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v