Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Βλέπουμε την τελευταία πράξη της φαρσοκωμωδίας

«Ποτέ το κοινοβούλιο δεν έχει υποστεί τέτοιο ευτελισμό», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα. «Εχετε de facto μια κυβέρνηση μειοψηφίας». Ξεχάστε τις διαδικασίες εξπρές για τις Πρέσπες. Οι τρεις στόχοι της ψήφου εμπιστοσύνης.

Μητσοτάκης: Βλέπουμε την τελευταία πράξη της φαρσοκωμωδίας

Για την τελευταία πράξη μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη βουλή και στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. 

Οπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η διαδικασία αυτή έχει τρεις στόχους:

 - Να μείνει για λίγους μήνες ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας στην εξουσία
- Να ανοίξει ο δρόμος για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών
- Να κρατηθεί στη ζωή, έστω και με πολιτικό αναπνευστήρα, το μόρφωμα των ΑΝΕΛ.

Εκανε λόγο για ένα «αίσχος αλληλοδανεισμού βουλευτών από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ», χαρακτηρίζοντας τους ΑΝΕΛ ως κόμμα ακορντεόν. «Βουλευτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς να διαγράφονται για να μπορεί ο κ. Καμμένος να διατηρεί τα προνόμιά του ως επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Υπουργοί προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ διατηρούν τις θέσεις τους. Αναρωτιέμαι αν οι κ. Κουντουρά, Παπακώστα και Κόκκαλης θα σας έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης αν τους είχατε διώξει από την κυβέρνηση», σημείωσε.

«Ποτέ το κοινοβούλιο δεν έχει υποστεί τέτοιο ευτελισμό. Γυρολόγοι πολιτικοί αναζητούν νέα στέγη, προσβάλλοντας τους ψηφοφόρους τους», είπε, κάνοντας λόγο για μια κυβέρνηση κουρελού. 

"Εχετε 145 βουλευτές. Αρα έχετε de facto μια κυβέρνηση μειοψηφίας και αυτό θα φανεί στις επιτροπές της βουλής", σημείωσε. 

«Και μην διαννοηθείτε να προχωρήσετε σε αλλαγές στη σύνθεση των επιτροπών της βουλής που να παραποιούν τις πραγματικές δυνάμεις των κοινοβουλευτικών ομάδων», συμπλήρωσε.

Ξεχάστε τις διαδικασίες εξπρές για Πρέσπες 

Ο πρόεδρος της ΝΔ προειδοποίησε ότι, «επειδή όλα συνηγορούν πως αυτή η κατάντια της συναλλαγής γίνεται βάσει σχεδίου, ξεχάστε τις διαδικασίες-εξπρές και τις κρυφές μεθοδεύσεις για να περάσετε άρον άρον την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών».

Οπως είπε, η συζήτηση για τις Πρέσπες θα γίνει με την άνεση του χρόνου που η σοβαρότητα της επιβάλλει. Θα ακουστούν όλοι και όλα σε αυτήν την αίθουσα και όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Όποιος ψηφίζει «Ναι» σήμερα, ανοίγει το δρόμο στην δήθεν «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα για τους γείτονες, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, πρόσθεσε.

Επίθεση στον Τσίπρα 

Ο κ. Τσίπρας με ψέματα πήρε την εξουσία, με ψέματα τη διαχειρίστηκε και με ψέματα θα την εγκαταλείψει, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός παρουσίασε ξανά μια εικονική πραγματικότητα. «Φτάνει πια με το παραμύθι της δήθεν «όρθιας κοινωνίας» και της τάχα «ανακούφισης των αδυνάμων». Κάνατε τους φτωχούς φτωχότερους και περισσότερους», σημείωσε.

Σχολιάζοντας την στήριξη της κυβέρνησης από βουλευτές εκτός ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «αφού αποφασίσατε να στεγάσετε όλο τα παλαιό σύστημα, εκείνους που απέβαλε το ΠΑΣΟΚ και τα απομεινάρια των λαθών της μεταπολίτευσης, πέφτετε, τώρα, ένα σκαλί πιο κάτω.

Δέχεστε να γίνεται η τρίτη, η τέταρτη ή και η πέμπτη στάση στα δρομολόγια του κάθε πολιτικού γυρολόγου. Καλό σας δρόμο, λοιπόν, και προσοχή στις στροφές».

Εξηγήσεις για Αποστολάκη

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ακόμη ότι «προσπαθήσατε να διαστρέψετε τα όσα είπα για την καινοφανή υπουργοποίηση εν ενεργεία στρατιωτικού. Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι η κριτική μου δεν αφορούσε τόσο τον ναύαρχο Αποστολάκη, τον οποίο προσωπικά τιμώ για το διάστημα της στρατιωτικής θητείας του.

Αλλά διέπραξε μεγάλο λάθος που δεν σεβάστηκε την διάκριση των ρόλων μεταξύ ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας και πολιτικού προϊσταμένου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.  

Η κριτική μου αφορά πρωτίστως την δική σας απόφαση κ. Τσίπρα. Τα παράσημα για την πατρίδα οφείλουμε να τα τιμούμε. Όχι να τα μπλέκουμε με επιπολαιότητα στα δίχτυα των κομματικών μας συμφερόντων. Δεν μπορεί ο ΑΓΕΕΘΑ μέσα σε ένα βράδυ να γίνεται υπουργός».

Καλό θα ήταν, λοιπόν, συμπλήρωσε, ο νέος υπουργός Άμυνας, να μας ενημερώσει εγκαίρως για την θέση του απέναντι στην Συμφωνία των Πρεσπών. Άλλωστε, θα βάλει και ο ίδιος την υπογραφή του -ως υπουργός- στις διαδικασίες ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Η ψήφος εμπιστοσύνης 

Ολοι γνωρίζουν πια ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα, κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ. Οπως είπε, όποιος ψηφίζει σήμερα «Ναι», εγκρίνει συνολικά το ναυάγιο που ζει η χώρα εδώ και τέσσερα χρόνια: Την τεράστια πολιτική απάτη που οδήγησε τον κ.Τσίπρα στην εξουσία.

Οι εκλογές είναι η μόνη λύση για πάει μπροστά η χώρα, υπογράμμισε, τονίζοντας ότι όσο συνεχίζεται ο σημερινός πολιτικός ζόφος η χώρα θα βυθίζεται. «Εκλογές λοιπόν για να αναπνεύσει ο τόπος μας». 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v