Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεννηματά: Τελειώσατε, φύγετε τώρα

«Είστε πιο παλιό από το παλιό, έχετε γίνει το βαρίδι της Αριστεράς», είπε η κ. Γεννηματά και ζήτησε εκλογές με «καθαρή εντολή» στο Κίνημα Αλλαγής.

Γεννηματά: Τελειώσατε, φύγετε τώρα

“Να ορίσετε ημερομηνία εκλογών κύριε Τσίπρα” είπε από το βήμα της Βουλής η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας “τελειώσατε. Φύγετε τώρα. Αυτό είναι το μόνο που μπορείτε να προσφέρετε στην παρούσα φάση”. Συνέχισε λέγοντας “φοβάστε την κρίση του ελληνικού λαού και τώρα έπιασε ο πόνος γιατί δεν μπορέσατε να ολοκληρώσετε το έργο σας”, επισημαίνοντας πως “πλειοψηφία αλά καρτ στις δημοκρατίες δεν υπάρχει”.

Συνεχίζοντας τα πυρά σημείωσε “κύριε Τσίπρα είστε τοξικός. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν σας έχει εμπιστοσύνη ο λαός. Μετρηθήκατε και καταγράφηκε ότι είστε λίγος. Πάμε παρακάτω”. Προσθέτοντας “από την κάλπη αυτή τη φορά κύριε Τσίπρα θα βγείτε και χαμένος αλλά και... καμμένος. Αυτή η συγκυβέρνηση θα είναι το στίγμα που θα σας ακολουθεί”.

Κάνοντας εκ νέου αναφορά στον Πρωθυπουργό επεσήμανε “είστε πιο παλιό από το παλιό, έχετε γίνει το βαρίδι της Αριστεράς” και τον κατηγόρησε πως “ξύνει πληγές του εμφυλίου”. Μάλιστα – με αφορμή και το γνωστό προεκλογικό σποτάκι των ΑΝΕΛ- σημείωσε πως το “έχετε παρακάνει κύριε Τσίπρα γράφετε και υπογράφετε με το δεξί”, θέτοντας το ερώτημα "τι σχέση μπορεί να έχουν οι δανεικοί πρόθυμοι ακροδεξιοί με τους αγνούς ανθρώπους της Αριστεράς; "

Στρέφοντας στη συνέχεια τα “βέλη” προς τη Νέα Δημοκρατία, επεσήμανε πως η επικράτηση της δεξιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι η λύση, καθώς... έχει αγωνία μόνο για το πότε θα έρθει στην εξουσία.

“Ζητάμε καθαρή εντολή” σημείωσε η Φώφη Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας το Κίνημα Αλλαγής ως το μόνο πραγματικό εκφραστή της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας. Και κατέθεσε πρόταση τα κόμματα να συμφωνήσουν στην επόμενη Βουλή το πρώτο νομοσχέδιο να αφορά μια σειρά θετικών διατάξεων για τον κατώτερο μισθό, τις συλλογικές συμβάσεις, την προστασία των δανειοληπτών κ.α.

Κλείνοντας η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα, λέγοντας “η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια μας κρατούν πίσω. Πυροβολούμε τα πόδια μας. Χρειάζεται αλλαγή σελίδας. Μία νέα αρχή με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη”. Λέγοντας “εσείς χτίζετε τοίχους, εμείς φτιάχνουμε γέφυρες.”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v