Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πυρά στην κυβέρνηση από τη Φώφη Γεννηματά

«Ορίστε ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών» είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από το βήμα της Βουλής. «Όχι» στη συμφωνία, που διατηρεί «ζωντανή τη ρίζα του αλυτρωτισμού».

Πυρά στην κυβέρνηση από τη Φώφη Γεννηματά

“Έχετε αποδειχθεί ακατάλληλος και επικίνδυνος για το εθνικό συμφέρον είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα. Σχολίασε και όσα είχε πει νωρίτερα ο Πρωθυπουργός - που είχε αναφερθεί στο ποίημα του Κ. Καβάφη “Πόλις” - λέγοντας πως “η Πόλις εσάς θα ακολουθεί, θα σας καταδιώκει για πάντα”.

Από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως πρόκειται “για μια συμφωνία που αντί να κλείνει πληγές, ανοίγει καινούργιες” και υπογράμμισε “με την υπογραφή σας διατηρείται ζωντανή τη ρίζα του αλυτρωτισμού”.

Συνέχισε λέγοντας “εκχωρήσατε το μονοπώλιο του όρου Μακεδονία στη γείτονα χώρα, γιατί στη Συμφωνία η Μακεδονία μας περιγράφεται ως η βόρεια περιοχή του πρώτου μέρους. Συγχαρητήρια. Γι΄αυτό ο ελληνικός λαός φωνάζει ένα μεγάλο όχι. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αγνοεί τη θέληση του και προφανώς ούτε ανόητοι είναι ούτε ακροδεξιοί λαϊκιστές”.

Όσον αφορά στο πολιτικό “τοπίο”, η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε “δεν διστάζετε κύριε Τσίπρα για να μείνετε λίγους μήνες ακόμα στην εξουσία, να δημιουργήσετε συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας. Να επιφέρετε βάναυσο πλήγμα στον κοινοβουλευτισμό, να βάλετε νάρκη στα θεμέλια της Δημοκρατίας. Και προσπαθείτε να γαντζωθείτε στην εξουσία με διεύρυνση στην ακροδεξιά και δεκανίκια, υπολείμματα και γυρολόγους”.

Επισήμανε δε πως όλα αυτά είναι “βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς” και επεσήμανε πως “αν μέχρι τώρα ήσασταν πολιτικός χορηγός της Νέας Δημοκρατίας και του κυρίου Μητσοτάκη, σήμερα γίνεστε και χορηγός της Χρυσής Αυγής”.

Μάλιστα εξαπέλυσε βέλη προς την κυβερνητική πλευρά ότι έχει ως πρότυπο για την διακυβέρνηση της χώρας το Μαδούρο. Και προσέθεσε πως “προσπαθείτε τώρα να παραστήσετε τον προοδευτικό και να μας κηρύξετε πόλεμο. Δεν θα ξεμπερδέψετε εύκολα από εμάς. Δεν πιάνει το ρεσάλτο στην παράταξη μας, ούτε το βρώμικο 2019 που επιχειρείται να στήσετε”.

Μιλώντας στην Ολομέλεια σημείωσε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση “δώστε τέλος στην παρακμή. Στον εκφυλισμό της πολιτικής ζωής. Ορίστε ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών το ταχύτερο δυνατό. Για να απαλλαγεί ο τόπος από εσάς”. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη Νέα Δημοκρατία, την οποία χαρακτήρισε πολιτικό και ιδεολογικό αντίπαλο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v