Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μπόγδανος

Τις τελευταίες ώρες στο εσωτερικό της ΝΔ υπήρξαν έντονες αντιδράσεις κατά του δημοσιογράφου, μετά από ένα tweet του για την ΕΡΤ και την «ανταλλαγή» απόψεων με ακροδεξιό ακόλουθό του.

Εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μπόγδανος

Με επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και προτάσσοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

«Εν αντιθέσει προς τον κ. Τσίπρα, που όποτε βγαίνει από το Μαξίμου έχει ανάγκη να περιφρουρείται από διμοιρίες αστυνομικών, ο κ. Μητσοτάκης περιόδευσε το Σαββατοκύριακο σε Σιάτιστα, Γιαννιτσά και Κοζάνη», είπε η κα Σπυράκη και πρόσθεσε: «Η υπεύθυνη στάση της ΝΔ στο Σκοπιανό καλύπτει τις ανησυχίες της πλειονότητας των Ελλήνων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αμβλύνει τις συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών για τη χώρα μας, καθώς επίσης ότι δεν απεμπολεί το δικαίωμα να βάλει βέτο στην ενταξιακή πορεία της γείτονος χώρας στην ΕΕ. Η ΝΔ θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις, ώστε να κατοχυρωθούν τα μακεδονικά προϊόντα που είναι απροστάτευτα». Πρόσθεσε δε, ότι «η ΝΔ θα παρουσιάσει άμεσα τολμηρό σχέδιο για την ανάπτυξη της Μακεδονίας».

Σε ερώτηση για το αν η ΝΔ μετά την κύρωση της Συμφωνίας θα αποκαλεί τη γείτονα χώρα με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», η κα Σπυράκη επανέλαβε ότι «η Συμφωνία είναι βλαπτική για τα εθνικά συμφέροντα και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να αμβλύνει τις συνέπειές της για τη χώρα μας».

Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις Βέμπερ σε σχέση με το ενδεχόμενο αναθεώρησης των πρωτογενών πλεονασμάτων, η κα Σπυράκη είπε ότι ο κ. Βέμπερ ανέφερε ότι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι προϋπόθεση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Σημείωσε ότι «είναι δυσάρεστο που το εθνικό πρακτορείο προσπαθεί να ανακόψει αυτή την συζήτηση» και αναρωτήθηκε, «ο κ. Τσίπρας είναι υπέρ της προσπάθειας για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, εφόσον ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας;».

Για τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, η κα Σπυράκη ανέφερε ότι η Συνταγματική Αναθεώρηση θα εξελιχθεί με την παρουσία των εκπροσώπων της ΝΔ και η επόμενη Βουλή θα καθορίσει το περιεχόμενο των αναθεωρητέων διατάξεων.

Σε ερώτηση για τις πιθανές υποψηφιότητες των δημοσιογράφων Γιώργου Αυτιά και Κώστα Μπογδάνου, απάντησε ότι για τον κ. Αυτιά το θέμα έχει λήξει. Επίσης ο κ. Μπογδάνος δεν θα είναι υποψήφιος, καθώς «αυτές οι συμπεριφορές είναι ξένες προς τη ΝΔ».

Η κα Σπυράκη αναφέρθηκε στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και έκανε λόγο «για αποτυχία της κυβέρνησης και στα κόκκινα δάνεια». Υπογράμμισε ότι η ΝΔ υπερασπίζεται την προστασία της πρώτης κατοικίας και πρόσθεσε ότι έχει καταθέσει πρόταση ήδη από το 2016. Έκανε, δε, λόγο και για «θεαματική σύγκρουση Δραγασάκη-Φλαμπουράρη», την οποία παρακολουθούμε, λέγοντας ότι εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτε για τη διευθέτηση του ζητήματος. «Η ΝΔ προτείνει μια λύση χωρίς να επιβραβεύονται οι κακοπληρωτές, να καλύπτονται όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες, να επιβραβεύονται οι συνεπείς δανειολήπτες και να μη διακινδυνεύσει η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος», συμπλήρωσε η κα Σπυράκη.

Η κα Σπυράκη είπε ακόμη ότι όσο νωρίτερα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερα, όχι για τη ΝΔ αλλά για τους Έλληνες πολίτες.

Επέμεινε στη θέση για σκηνοθετημένο διαζύγιο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ λέγοντας ότι στη Βουλή την Παρασκευή φάνηκε τόσο πολύ ότι είναι σκηνοθετημένο, ώστε οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος να απαντούν ο ένας στον άλλο με στίχους. Ο κ. Καμμένος είχε προετοιμάσει στίχους για τον «ψυχρό εκτελεστή» και ο κ. Τσίπρας απάντησε επίσης με στίχους. Οι πολίτες δεν θέλουν να παρακολουθήσουν άλλο την κακοστημένη αυτή παράσταση, είπε η κα Σπυράκη.

Για τις καταγγελίες Καμμένου ανέφερε πως είναι εντυπωσιακό ότι έχουν λεχθεί και υπάρχουν δημόσιες καταγγελίες μεταξύ νυν και πρώην υπουργών περί διαφθοράς -όπως με τον κ. Κοτζιά. Όσο για την ουσία των δηλώσεων του κ. Καμμένου κρατάμε μικρό καλάθι, ανέφερε η εκπρόσωπος της ΝΔ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v