Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Τσίπρα-Τίμερμανς στο Μαξίμου

Ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν στηρίζει την προοδευτική συνεργασία. «Κατανοώ τη θέση της Φ. Γεννηματά αλλά δεν βλέπω τον λόγο να μη συνεργαστώ με την Αριστερά», δήλωσε.

Συνάντηση Τσίπρα-Τίμερμανς στο Μαξίμου

Συνάντηση με νόημα έχει σήμερα το πρωί (11 π.μ.) στο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας με τον υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς. Κι αυτό διότι βρέθηκε στην Αθήνα προσκαλεσμένος του ΚΙΝΑΛ (σ.σ. το οποίο ανήκει στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών) για το συνέδριό του, που ολοκληρώθηκε χθες, ωστόσο ο ίδιος κινείται… σε άλλο μήκος κύματος από τη Χαριλάου Τρικούπη και υπεραμύνεται της προοδευτικής συνεργασίας.

«Αν αναζητήσω συνεργασίες, θα το κάνω βεβαίως και με την ομάδα της Ενωτικής Αριστεράς, στην οποία ανήκει το κόμμα του κ. Τσίπρα. Δεν βλέπω γιατί να μην έχω μια εποικοδομητική συνεργασία με την Ενωτική Αριστερά», τόνισε χαρακτηριστικά το Σάββατο σε συνέντευξή του (στα «Νέα»), επικαλούμενος τις κοινές θέσεις Σοσιαλιστών-Αριστεράς στα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, φορολογίας, προστασίας του περιβάλλοντος.

Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει την άρνηση της Φώφης Γεννηματά να συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Τίμερμανς έδωσε απάντηση που ουδόλως χαροποίησε την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. «Σέβομαι τη θέση της, αλλά στο πλαίσιο των συνεργασιών με προοδευτικές δυνάμεις, η Ενωτική Αριστερά είναι μία από τις ομάδες με τις οποίες βλέπω δυνατότητα συνεργασίας. Κατανοώ την κατάσταση στην Ελλάδα, κατανοώ τη θέση της Φώφης και τη σέβομαι, αλλά και η ίδια καταλαβαίνει ότι στην Ευρωβουλή προσπαθώ να κινητοποιήσω όσο περισσότερο γίνεται τις προοδευτικές δυνάμεις, για να περιορίσουμε τους ακροδεξιούς».

Αλλά και χθες, από το βήμα του συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Τίμερμανς υπεραμύνθηκε της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων. «Όποιες κι αν είναι οι διαφορές που έχουμε μέσα στην οικογένειά μας, αυτές δεν συγκρίνονται με τον πόνο που θα επιφέρει η Δεξιά. Κι εμείς πρέπει ν' αγωνιστούμε για να το αποτρέψουμε αυτό», είπε. Και πρόσθεσε: «Να μείνουμε ενωμένοι για να θάψουμε μια και καλή τον νεοφιλελευθερισμό, για να δημιουργήσουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία θα βασίζεται σε κοινωνικές Αρχές, όπως η Αρχή της Δικαιοσύνης, της Ισότητας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Κράτους Δικαίου».

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική Συνδιάσκεψη των προοδευτικών δυνάμεων που αποφάσισαν να συμπορευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των εκλογικών μαχών που έρχονται, μέσω του σχήματος «Γέφυρα».

Η Συνδιάσκεψη τιτλοφορείται «Πανελλαδική Συνάντηση για μια Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη», ενώ από πλευράς κυβερνώντος κόμματος θα μιλήσει ο κ. Τσίπρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v