Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προοδευτικό μέτωπο: Οι ευρωεκλογές θα είναι δημοψήφισμα

«Να που συμφωνούμε σε κάτι με τη ΝΔ» τόνισε ο Π. Σκουρλέτης. Το Σάββατο η Πανελλαδική Συνάντηση των προοδευτικών δυνάμεων, για να πάρει οργανωτική μορφή ο χώρος. Αναμένονται οι ανακοινώσεις για 15 ευρω-υποψήφιους.

Προοδευτικό μέτωπο: Οι ευρωεκλογές θα είναι δημοψήφισμα

Χαρακτήρα δημοψηφίσματος δίνει στην ευρω-αναμέτρηση και το υπό συγκρότηση «προοδευτικό μέτωπο», το οποίο θα πάρει οργανωτική μορφή το Σάββατο, στην Πανελλήνια Συνάντηση που διοργανώνεται.

«Να κι ένα θέμα στο οποίο ταυτιζόμαστε με τη ΝΔ, κι εμείς δίνουμε δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις ευρωεκλογές και θέλουμε μεγάλη καθαρή νίκη», απάντησε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη Τύπου χθες, ενόψει της Συνάντησης.

Ο κ. Σκουρλέτης, με αφορμή ερώτηση για το αρνητικό (για την κυβέρνηση) κλίμα που υπάρχει σε μεγάλο τμήμα της βόρειας Ελλάδας λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, απάντησε μεν ότι τα περί δυσθεώρητων ποσοστών της ΝΔ και εθνικιστικών κινήσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η ενημέρωση για τη Συμφωνία από πλευράς κυβέρνησης για την επίλυση του «μακεδονικού» δεν ήταν αυτή που έπρεπε, επικαλούμενος τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ. Με τον τρόπο αυτό, εναρμονίσθηκε ουσιαστικά με άλλα στελέχη του κόμματος, που υποστηρίζουν ότι αυτή η συγκυβέρνηση έπρεπε να τερματισθεί πολύ νωρίτερα.

Εκκρεμεί η νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για να εγκρίνει άλλα 15 ονόματα υποψηφίων που θα ενταχθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του προοδευτικού χώρου.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μετείχαν, πλην του κ. Σκουρλέτη και της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγκου, εκπρόσωποι από όλες τις κινήσεις ή μεμονωμένοι παράγοντες που θα βρουν έκφραση στο νέο προοδευτικό σχήμα το οποίο θα συγκροτηθεί το Σάββατο.

Μεταξύ αυτών, εκπρόσωποι από τις κινήσεις ΓΕΦΥΡΑ, Δίκτυο Αριστερών Δημοκρατών, Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία, Χάρτα 19, Ακτιβιστική Κίνηση Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (Α.Κ.Ε. Σοσιαλιστών), Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Κοινωνική Συμφωνία,Σοσιαλιστικό Πατριωτικό Κίνημα, ΚΟΣΜΟΣ (σ.σ. του τελευταίου ηγείται ο Πέτρος Κόκκαλης).

Άπαντες μίλησαν για την ανάγκη συμπόρευσης των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στην ακροδεξιά και στον νεοφιλελευθερισμό. Eπίσης, για τις απαντήσεις που επιβάλλεται να δοθούν σε ό,τι αφορά «την Ευρώπη της Δημοκρατίας και των πολλών».

Ανάμεσα στα πολιτικά πρόσωπα, ενταγμένα ή όχι σε κινήσεις και συλλογικότητες, που παρέστησαν στη συνέντευξη Τύπου, ήταν οι: Μενέλαος Γκίβαλος, Γιάννης Ελαιοτριβάρης, Δώρα Καλλιπολίτη, Τάνια Καραγιάννη, Χρήστος Κοκκινοβασίλης, Χρήστος Μαχαίρας, Νίκος Μουζέλης, Δημήτρης Παλαιοθόδωρος, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Σοφία Πανδή, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Μαρία Ρεπούση, Λάμπρος Ρώσσης και ο Μιχάλης Σαμπατακάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v